Telenet Fidea Lions blikken vooruit richting Namen

Telenet Fidea Lions blikken vooruit richting Namen

Sven Vanthourenhout zal alvast tevreden geweest zijn toen hij de wereldbekerselectie zag. Zo selecteerde Rudy de Bie de drie Telenet-Fidea Lions voor de wereldbeker in Namen. Yentl Bekaert en Andreas Goeman streden al enkele keren mee op wereldvlak, terwijl het voor Arne Vrachten zijn allereerste ervaring wordt in de wereldbeker.

Dat Andreas Goeman over een stel goede benen beschikt bewees hij afgelopen zondag nog in de Druivencross in Overijse. Komende zondag hoop hij alvast in Namen opnieuw mee te doen voor de overwinning. “Mijn overwinning in Overijse deed erg veel deugd en geeft aan dat ik in goede doen ben”, vertelde Goeman aan start-box.be “Het parcours ligt me wel en mits een goede dag kan er veel. Ik denk dat ik ook al heb bewezen dat ik met de wereldtop meekan.”

In de leiderstrui gelooft Goeman nog niet meteen, al hoop hij wel zijn derde plaats in het klassement te behouden. Goeman telt dan ook al 25 punten achterstand op zijn ploegmaat Yentl Bekaert. “De leiderstrui wordt al moeilijk, maar mijn derde plaats behouden is zeker een doel. Ik zal tevreden zijn als ik mijn goede conditie kan tonen en dit leidt tot een mooi resultaat.”

Vijftien punten

Na zijn overwinning in Valkenburg is Yentl Bekaert nog steeds leider in het klassement. “Ik zak met een redelijk goed gevoel af naar Namen”, aldus Yentl Bekaert “De wedstrijd in Spa-Francorchamps was wat minder door een val, maar het gevoel op training zit alvast goed. Vorig weekend reed ik bewust geen wedstrijd om goed te kunnen trainen en studeren.”

Met slechts vijftien punten voorsprong ligt Toon Vandebosch op de loer in de strijd om de leiderstrui. “Net zoals in Zeven zal ik proberen mijn leidersplaats in het klassement te behouden. Mijn voorsprong is niet zo groot, maar ik zal er zeker voor strijden. Het zware parcours ligt me wel. Hopelijk kan ik zondagavond huiswaarts keren met een top vijf plaats en een nieuwe leiderstrui.”

Eerste wereldbeker voor Vrachten

In tegenstelling tot Yentl Bekaert en Andreas Goeman heeft Arne Vrachten nog geen wereldbekerervaring. Na het annuleren van Koksijde zal hij komende zondag voor het eerste België vertegenwoordigen. Zo nam Rudy de Bie hem op in de b-selectie. 

“De kleuren van je land mogen verdedigen geeft natuurlijk een zeer speciaal gevoel”, blikt Arne Vrachten vooruit. “In een goede dag moet het parcours me zeer goed liggen. Ik zal achteraf tevreden zijn als ik zoveel mogelijk plaatsen kon opschuiven. Een doel stellen om te finishen is alvast moeilijk in de omstandigheden waarin ik moet starten.”

Foto’s: MTB Nazgul