Sven Vanthourenhout als ploegleider met YTFCT naar Calpé

Sven Vanthourenhout als ploegleider met YTFCT naar Calpé

Zoals verwacht stapt niet enkel Sven Nys in Telenet-Fidea, maar ook zijn boezemvriend Sven Vanthourenhout. De eeuwige ploegmaat van de nieuwe teambaas Sven Nys zal aantreden als ploegleider van het Young Telenet-Fidea Cycling Team. Zijn eerste opdracht wordt de voorjaarsstage in het Spaanse Calpé. “Ik kijk er enorm hard naar uit”, klonk het bij Sven Vanthourenhout.

“Het wordt mijn eerste stage als ploegleider en dat is toch een andere rol dan ik gewend ben, ook komen er heel wat verantwoordelijkheden bij kijken”,laat Vanthourenhout optekenen op de teamwebsite. “Een zware trainingsweek zal het echter niet worden. De klemtoon zal vooral gelegd worden op het elkaar beter leren kennen, een teambuilding zeg maar. Uiteraard zal er wel gesport worden. Rustige duurtrainingen, loopsessies en stabiliteitsoefeningen staan op het programma.”

De junioren hebben afgelopen week reeds een inspanningstest afgelegd en Vanthourenhout was aangenaam verrast. “De jongens hebben zeker niet stilgezeten, zoveel is duidelijk. De resultaten waren absoluut niet slecht en dat is altijd leuk om te zien. Het niveau van de jonge renners is alles behalve zwak. Het mag duidelijk zijn dat ik er enorm hard naar uitkijk om met ze samen te werken, niet alleen de komende week, maar ook de volgende maanden”, besloot hij.