Neemt Sven Nys fakkel over van Hans Van Kasteren?

Neemt Sven Nys fakkel over van Hans Van Kasteren?

Als we het Laatste Nieuws en de steeds zeer goed ingelichte Veldritkrant.be mogen geloven, dan is Sven Nys de grootste kandidaat om Telenet-Fidea aan het einde van dit seizoen over te nemen.

Vorig week liet Hans Van Kasteren optekenen dat hij met drie kandidaten aan het onderhandelen is. Kandidaat nummer één zou dus Sven Nys onder de vlag van het managementbureau Golazo, organisator Bpost Bank Trofee en Soudal Classics, zijn.

Er wordt zelfs door sommige van hun bronnen gesproken over 80% kans dat Nys op 1 maart 2016, als hij stopt, het team zal overnemen. “Nys zou samen met zijn huidige coach Jan Verstraeten en zijn ploegmaat Sven Vanthourenhout het team leiden. Vanthourenhout zou de jeugd voor zijn rekening nemen, Nys de profs”, staat te lezen op veldritkrant.be. Een logisch gevolg kan zijn dat zijn zoon Thibaut Nys, vanaf september nieuweling, op den duur de overstap maakt naar het team.

De deal is uiteraard nog lang niet rond en er zijn nog andere kandidaten zoals Nick Nuyens. Eén ding kunnen we wel met zekerheid zeggen, op 1 maart 2016 stop Hans Van Kasteren als manager van het team en hij doet er alles aan om zijn team in goede handen door te geven.