Suzanne Verhoeven ruilt Nederlandse voor Belgische licentie

Suzanne Verhoeven ruilt Nederlandse voor Belgische licentie

Suzanne Verhoeven komt al vanaf haar eerste veldrit uit voor de Nederlandse wielerbond. Vanaf september zal ze echter voor de Belgische wielerbond het veld induiken. Klinkt heel onlogisch maar toch is het zeer logisch aangezien Verhoeven nu de Nederlandse nationaliteit in ruilde voor de Belgische.

Suzanne Verhoeven werd als Nederlandse in Turnhout geboren. “Mijn ouders verhuisde voor mijn geboorte van Nederland naar België. Ik liep school in Oud- Turnhout, groeide erop en deed al mijn hobby’s in België.” Toch maakte ze pas de keuze om haar nationaliteit om te zetten. “Ik stond steeds tussen de twee nationaliteiten in. Voor de Nederlanders was ik een ‘Belske’ en voor de Belgen een ‘Hollandse’. Ik heb nu dus de keuze gemaakt en ben vanaf heden een ‘Belske’”, vertelde Verhoeven op haar Facebook.

Veel zal er echter niet veranderen. “Veel zal het zelfde blijven, alleen zal ik aan het einde van de maand niet deelnemen aan het Nederlands kampioenschap mountainbike. In plaats daarvan zal ik aan de start staan van het Belgische kampioenschap.” In de zomer komt ze uit voor Wielervereniging De Jonge Renner. In de winter zal ze weer in de kleuren van ZZPR Orange Babies Cycling Team door de modder ploeteren.