Superprestige veldrijden opnieuw op Proximus TV

Superprestige veldrijden opnieuw op Proximus TV

De Superprestige is vanaf 2 oktober opnieuw en gratis te bekijken op Proximus TV. Dat is het gevolg van een arrest van het Brusselse Hof van Beroep van 7 september.

Het Hof bevestigt daarmee de maatregel van de Belgische mededingingsautoriteit. Die leidde ertoe dat er, op vraag van Proximus, een einde kwam aan de exclusiviteit van de Superprestige voor Telenet. Na de verwerving van controle over De Vijver Media (met o.a. de zenders Vier en Vijf) waren de rechten op de Superprestige terechtgekomen bij de Mechelse operator.

“We zijn blij dat we de honderdduizenden veldritfans opnieuw heel wat topwedstrijden kunnen aanbieden”, vertelde Phillip Vandervoort, Chief Consumer Market Officer Proximus. “Zo kan iedereen op Proximus tv opnieuw en gratis volgen of wereldkampioen Wout Van Aert weer de Superprestige kan winnen. Van Aert won vorig jaar naast de Superprestige ook de twee andere grote regelmatigheidscriteria, de Wereldbeker en de Bpost Bank Trofee, nu de DVV Verzekeringen Trofee.”

8 crossen vanaf 2 oktober

Veldritfans kunnen vanaf 2 oktober op kanaal 600 van Proximus TV de acht wedstrijden bekijken van de Hansgrohe Superprestige. Daarnaast zijn de crossen van de DVV Verzekeringen Trofee te volgen via Sporza. Met de Proximus TV app kunnen veldritfans de koers ook volgen in het veld.