Succesvolle eerste editie Start-box Agter De Berg Cyclocross

Succesvolle eerste editie Start-box Agter De Berg Cyclocross

Nu dat alles opgeruimd is kunnen we terugblikken op een succesvolle eerste editie van de Start-box Agter De Berg Cyclocross. De lovende commentaren motiveren ons enkel maar om volgend jaar een nieuwe editie neer te zetten op zondag 12 februari 2017. We hebben eindelijk tijd gevonden om terug te blikken.

Nadat de aspiranten hun strijd hadden gestreden, werd het een spannende strijd bij de nieuwelingen waarbij vijf renners mekaar geen duimbreed prijsgaven. Vince Van den Eynde probeerde nog even iets te forceren, maar de andere lieten dit niet zonder gevolg.  Niemand kon een verschil maken. Toen Niels Vandeputte in de zandklim van op de kop tegen een paaltje reed, schoot Lloyd Sprangers zijn scherpste pijl af. Hij sloeg een klein kloofje en hield stand tot op de streep.

Even leek het nog mis te lopen toen een gedubbelde renner hem hinderde, maar zijn voorsprong was meer dan voldoende groot genoeg om de zege binnen te halen. Net zoals in Koksijde voor Herijgers en Albert, mocht Sprangers in Hechtel zijn naam een duin geven.

Dekker en Verdonschot

Bij de junioren ging de overwinning zoals verwacht naar wereldkampioen Jens Dekker. Na een mindere start door een verkeerde bandenkeuze, kwam hij aansluiten bij de drie leiders. Lang bleef hij niet in zijn gezelschap en al voor half koers verzekerde hij zich van de overwinning. Voor de tweede plaats werd het nog spannend. Aan de meet haalde Mitch Groot het uiteindelijk van Toon Vandebosch en Thijs Wolsink.

Ook bij de dames daagde er mooie namen op aan de start. Na een poging van Karen Verhestraeten, was het toch de Limburgse Laura Verdonschot die aan de haal ging met de overwinning. Shana Maes werd derde. De zege bij de dames jeugd ging naar de Nederlandse Laura van der Zwaan. Katrien Thijs werd op het podium ook nog gehuldigd voor haar mooie carrière.

Niets dan positieve commentaar

De eerste editie was op sportief gebied hoogstaand. Ook organisatorisch lagen er ladingen positieve commentaar klaar. Met bijna 200 renners en een duizendtal toeschouwers zijn we dan ook meer dan tevreden. We halen als afsluiter graag de uitspraak van Het Belang van Limburgjournalist Freddy Vaes boven: “Een groep jongeren waarvan de gemiddelde leeftijd amper 22 jaar bedraagt, slaagde er in om een schitterende organisatie op poten te zetten op een schitterend parcours met een schitterend deelnemersveld. Koesteren die groep beste wielerbond!”