Strijd om de West-Vlaamse titel in Beernem

Strijd om de West-Vlaamse titel in Beernem

In Beernem stond er op tweede kerstdag het West-Vlaamse kampioenschap op het programma. Bij de nieuwelingen kregen we geen verassingen. Zo haalde Yente Peirens zijn vierde titel op rij binnen en won Yorben Lauryssen bij de eerstejaars. De beste junior was Andres Verdonck. 

“Het was een heel lelijk parcours”, vertelde Yente Peirens na afloop aan start-box.be “Maar we moesten het ermee doen. Drie vierde was asfalt en voor de rest was er enkel single track langs het water. Het leek wel een MTB-Toertocht.”

“In de eerste ronde kwam ik alleen door met een renner in mijn wiel. Ook de volgende rondes bleef hij maar aanklampen. Ondertussen kwamen er uit de achtergrond nog enkele achtervolgers terug. Ik kon uiteindelijk overal op kop rijden waar ik wou, enkel op dit parcours geraakte ik niet gemakkelijk weg.”

Tip van trainer

Zo probeerde de Belgisch kampioen wel aan te vallen, maar kreeg hij nooit een grote voorsprong. “Ik vond dat het gat nog niet groot genoeg was en zo liet ik mijn achtervolgers terugkeren. Een tip die ik van mijn trainer eens meekreeg en vandaag kon nuttigen. In de laatste ronde probeerde ik de voorlaatste rechte lijn op kop te zitten.”

Oranje aankomstlijn

“Ik trok fors door en nam zo enkele meters die uiteindelijk gnoeg waren om te winnen. Toen ik in de laatste meters de aankomstlijn niet zag liggen, doordat deze oranje was, keek ik om. Ik zag dat er een renner in de achtergrond begon te spurten. Zo moest ik me nog reppen. Gelukkig kwam het allemaal in orde”.

Lauryssen en Verdonck15726329_587145048147464_689605022864315372_n

Bij de eerstejaarsnieuwelingen ging de overwinning naar Yorben Lauryssen.
Hij haalde zo de tweede titel binnen voor Lares-Dolctini. In de juniorencategorie misten we tal van renners. Zo zat Yentl Bekaert in de Na al tal van tweede plaatsen was het dit jaar zowaar raak voor Andres Verdonck bij de junioren.

“Ik had een redelijk goede start en zo zat ik in de eerste bocht al in derde positie”, aldus Andres Verdonck. “Op de heuveltjes trok ik in de eerste ronde al meteen fors door. Nadien zette ik vol door en zo sloeg ik al snel een gaatje. Even bleef er nog iemand op twee meter hangen, maar na de tweede ronde had ik al tien seconden. Ik reed de rest van de koers solo. Deze titel doet echt enorm veel deugd.”