Sterke Pim Ronhaar doorklieft als beste de modder

Sterke Pim Ronhaar doorklieft als beste de modder

Dit jaar was het niet Luke Verburg die de veldrit in Asper-Gavere bij de nieuwelingen won, maar de zege ging wel opnieuw naar Nederland. Deze keer pakte Pim Ronhaar uit met een sterke wedstrijd op de zware modderomloop. Witse Meeussen ging in de laatste ronde nog voorbij Bodi Del Grosso voor de tweede plaats.

Luke Verburg nam zoals bijna elke week de snelste start en dreef het tempo meteen stevig op. Daardoor ontstond er een kopgroep met naast Verburg ook Yente Peirens, Pim Ronhaar en Bodi Del Grosso. Witse Meeussen kon niet meteen aanpikken, maar slaagde er uiteindelijk toch in zijn wagonnetje aan te pikken.

Met nog twee ronden te gaan rook Ronhaar zijn kans. “Ik trok stevig door”, reageerde de Nederlander. “Eerst volgde Del Grosso nog, maar met enkele stevige pedaalslagen in de beklimming kon ik hem nog losgooien.”  Ronhaar begon daarmee aan een lange solo. “In de laatste beklimming maakte ik een foutje waardoor ik moest lopen. Gelukkig had ik voldoende voorsprong.”

Voor de tweede plaats was er meer spanning. Lang leek Bodi Del Grosse beslag te leggen op die plaats, maar door onder meer een valpartij in de materiaalpost kon Witse Meeussen weer aansluiten. Meeussen maakte al eerder bijna de aansluiting, maar toen gooide een losgekomen wiel roet in het eten. In de finale ging Meeussen dan toch nog voorbij Del Grosso naar de tweede plek. Lars Boven werd na een sterke wedstrijd nog vierde, voor Michael Bervoets en Belgisch kampioen bij de eerstejaars Yente Peirens.