Sterke Florian Vermeersch grijpt eerste zege

Sterke Florian Vermeersch grijpt eerste zege

Na een sterk seizoensbegin heeft eerstejaarsjunior Florian Vermeersch zijn eerste zege beet. Hij reed in de laatste ronde een groepje van vijf uit elkaar in Knesselare. Jonas Smet soleerde naar de tweede plaats, terwijl Reno Bauters na een sterke remonte derde werd. Louis Overmeire wad vierde, voor een teleurgestelde Alessio Dhoore. Jolien Verschueren won bij de dames.

Er ontstond meteen een kopgroep bij de junioren. Florian Vermeersch, Alessio Dhoore, Jari De Clerq, Louis Overmeire, Jonas Smet en Jordi De Beule vonden elkaar. Het zestal werkte samen de eerste ronde af.

Al snel werd er een eerste schifting doorgevoerd. De Beule moest lossen en ook Jari De Clerq, die even daarvoor nog demareerde met Dhoore, was plots weg in de kopgroep. Hij verdween in de achtergrond door een probleem met zijn ketting. Met vier gingen ze wiel in wiel door.

In de voorlaatste ronde maakte Reno Bauters, de winnaar van vorig jaar, een plotse opmars. Hij dook uit de achtergrond op en sloot aan bij de vier leiders. Florian Vermeersch en Jonas Smet konden nog het verschil maken in de laatste ronde en ze trokken de kopgroep op een lint. Vermeersch won, terwijl Jonas Smet tweede werd. De renner van Enrtherm-BKCP liet een sterke indruk na. Reno Bauters vervolledigde het podium.

Louis Overmeire had in het begin moeilijkheden om te volgen, maar kon nog beslag leggen op plaats vier. Tweedejaars Alessio Dhoore was erg teleurgesteld met zijn vijfde plaats en verliet snel het veld. Jordi De Beule was net niet sterk genoeg om vooraan te volgen en was zesde voor Fabio Verberckmoes.

Uitslag

1. Florian Vermeersch
2. Jonas Smet
3. Reno Bauters
4. Louis Overmeire
5. Alessio Dhoore
6.Jordi De Beule
7. Fabio Verberckmoes
8. Thibaut De Smet
9. Niels Vandermeulen
10. Christophe Van Dieren

batch_KNE_2852-2