Start-box veldrittweedaagse in de Hechtelse duinen

Start-box veldrittweedaagse in de Hechtelse duinen

De Agter de Berg Cyclocross is al aan haar derde editie toe. Dit jaar wordt het geen eendaags evenement in de Hechtelse duinen, maar een heel weekend. Zaterdag 17 en zondag 18 februari vormt de wedstrijd een mooie afsluiter van het Limburgse veldritseizoen.

De organisatie kiest voor een uitgebreid aanbod. “Zaterdag starten we het weekend met een wedstrijd voor niet aangesloten jeugdrenners”, vertelde Brecht Toelen. “Daarna mogen, op vraag van de ouders, ook de miniemen voor het eerst aantreden. Zo ligt de focus nog meer op de jeugd.”

Afsluiten doen ze de dag met een gentlemenwedstrijd. “We doopten de wedstrijd om tot het open-Hechtelskampioenschap voor inwoners en mensen van ver daarbuiten. We zorgden zelfs voor truien voor de eerste inwoner in verschillende categorieën.”

Enorme interesse

Zaterdag blijft het concept bijna ongewijzigd. “Enkel de elite zonder contract en beloften werden aan het programma toegevoegd”, ging hij verder. “De voorinschrijvingen lopen goed. Bij de nieuwelingen werd er zelfs even eens top ingevoerd omdat het maximumaantal van zeventig bereikt was, maar nu zijn er terug enkele plekjes vrij.”

Onder die nieuwelingen heel wat mooie namen. “We hebben zowat de volledige top aan de start. Inclusief Belgisch kampioen Thibau Nys en de rest van de top vijf van het kampioenschap. Ook de kampioene bij de dames jeugd Julie Brouwers komt haar trui showen.” De wedstrijden bij de nieuwelingen en junioren tellen tevens als het Limburgs kampioenschap.

Op het deelnemersveld bij de aspiranten hebben ze weinig zicht. “Ze moeten niet voorinschrijven, maar de afgelopen jaren mochten we er steeds rond de honderd verwelkomen. De cross staat op de kalender als hun sluitingsprijs en daar wil uiteraard iedereen bij zijn”, besloot Toelen.

Alle info en de deelnemerslijsten: cxhechtel.be