Stabroek – Goeman en Meeussen boeken eerste zege

Stabroek – Goeman en Meeussen boeken eerste zege

Op het snelle parcours rond het kasteel Ravenhof in Stabroek, kroonden Witse Meeussen en Ward Huybs zich tot Antwerps kampioen. Bij de junioren won Andreas Goeman zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Voor de junioren en Dames stond vorige week de provinciale titel reeds op het spel in Vorselaar.

“De wedstrijd verliep er goed”, vertelde Andreas Goeman na afloop aan start-box.be “Ik zette regelmatig druk, maar weggeraken was erg moeilijk op het snelle parcours. Zo wachtte ik tot in de laatste ronde om aan te vallen.”

 “Ik kreeg een gaatje en won zo mijn eerste van het seizoen. Deze overwinning doet erg veel deugd. Het geeft me moed met het oog op de rest van het seizoen.”

Vierde titel

Bij de nieuwelingen won Witse Meeussen de wedstrijd. Door deze overwinning was hij ook zeker van de Antwerpse titel. Dit al voor de vierde keer in zijn carrière. Bij de eerstejaarsnieuwelingen ging de titel naar Ward Huybs.14438828_10207643095899517_853894551_o

 “Ik nam een redelijk goede start en draaide zo als vijfde het veld in”, vertelde Witse Meeussen na afloop. “Al snel kon ik opschuiven naar de tweede plaats. Nadat ik mijn benen even testte in de eerste ronde, nestelde ik me op de derde plaats. Zo wist ik op welke stukken van het parcours ik beter was.”

Uiteindelijk zette de renner van Lares-Doltcini alles op de laatste ronde. “Ik draaide als eerst de laatste rechte lijn op. Ik trok vol door en behaalde zo mijn eerste overwinning van het seizoen. Uiteraard ben ik heel erg blij met deze overwinning en de Antwerpse titel. Ik kijk al uit naar de volgende crossen”, besloot hij gemotiveerd.

 

kbw_0823Uiteraard was er ook een winnares bij de dames en dames jeugd. Zo haalde Karen Verhestraeten het voor Lindy Van Anrooij en Eva Maria Palm.

kbw_0618De beste dame jeugd was Tessa Zwaenepoel. Zij won voor Lina Beirinckx en Lisette Schoon.

14456888_10207643339105597_1665348421_o

Foto’s: Kristof Bruers