Spurtende Kopecky klopt Van Den Eynde op de Koppenberg

Spurtende Kopecky klopt Van Den Eynde op de Koppenberg

Nederland boven op de legendarische Koppenberg. Op een gladde omloop reden Tomas Kopecky en Vince Van Den Eynde wiel in wiel de rechte lijn op. In een prangende spurt haalde Kopecky het. Eerstejaars Luke Verburg werd in extremisch nog derde. Laure Michels mocht als eerste dames jeugd mee het podium op. Kopecky is met een twee op twee ook leider in het klassement.

In de eerste ronde verschenen verschillende renners vooraan. Eerst was er Andres Verdonck die als eerste boven kwam op de kasseien, hij werd afgelost door Lloyd Sprangers in de eerste afdaling, maar aan de meet vormde er zich eerste kopgroep. Die bestond uit zes renners: Niels Vandeputte, Tomas Kopecky, Luke Verburg, Lloyd Sprangers, Vince Van Den Eynde en Joren Thys. Het zestal begon samen aan de tweede van ‘amper’ drie ronde.

Luke Verbrug gooide tijdens de afdaling een eerste bommetje. De eerstejaars trok stevig door en leek zelfs even weg te rijden. Aan de meet kwam alles weer samen, al was er toch één slachtoffer. Lloyd Sprangers moest lossen en met vijf hoorde ze de bel al weerklinken.

Afdaling

Opnieuw gebeurde het in de afdaling. Vince Van Den Eynde trok stevig door en iedereen moest passen behalve de Nederlander Tomas Kopecky. Hij zette zich in het wiel van de nieuweling en samen denderden ze van de Koppenberg af.

Niemand kon nog het verschil maken en samen draaiden ze de rechte lijn op. Vince Van Den Eynde begon de spurt op kop, maar zag Kopecky er toch nog over komen. Kopecky won ook de eerste manche in Ronse en wordt stevig in de gaten gehouden door het opleidingsteam van Vastgoedservice – Golden Palace.

Niels Vandeputte leek op weg naar de derde plaats, maar hij maakte in de laatste weidenstroken nog een foutje, waardoor eerstejaars Luke Verburg beslag kon leggen op de derde podiumplaats. Laure Michels was heel de wedstrijd de beste jeugd dame.

Uitslag

1. Tomas Kopecky
2. Vince Van Den Eynde
3. Luke Verburg
4. Niels Vandeputte
5. Joren Thys
6. Lloyd Sprangers
7. Bart Artz
8.Thibault Valognes
9. Bart Hazenkamp
10. Len Dejonghe