Sophie de Boer spreekt klare taal: “Het moet beter zaterdag”

Sophie de Boer spreekt klare taal: “Het moet beter zaterdag”

Sophie de Boer is klaar om een sterke prestatie neer te zetten in Tabor, zo zei ze in een interview namiddag aan start-box.be. De Nederlandse vertrouwt op de goede resultaten van dit seizoen om ook op het WK mee te doen voor de prijzen. 

”Ik heb maar één doel en dat is simpel: een zo goed mogelijk resultaat neerzetten”, steekt de Boer van wal. ”Ik heb dit seizoen getoond weer vooruitgang geboekt te hebben en hoop dit ook nog eens te bevestigen met een goed resultaat. Ik bind mij niet vast op een uitslag maar ik wil gewoon een perfecte race rijden.”

Maar Hoogerheide waar de Boer elfde werd was opnieuw minder, al is er geen sprake van twijfel. ”Hoogerheide was deels teleurstellend omdat ik maar elfde werd. Ik had qua uitslag zeker meer verwacht. Ik voelde mij echter wel fit wat belangrijk voor mij is. Maar ik maakte te veel foutjes waardoor ik veel tijd verloor. Het moet zaterdag dus zeker en vast beter.”

Leuk weetje:  Kalas, hoofdsponsor van het team waarvoor de Boer uitkomt is gevestigd in Tabor en dus zou het maar al te mooi zijn dat het team met de Boer succes kan boeken. ”Ach, dat speelt eigenlijk niet mee. Er is zeker geen druk van buitenaf wat niet wegneemt dat ik maar al te graag de sponsor een ‘cadeau’ wil schenken”, besluit ze.