Sophie de Boer solo naar de zege

Sophie de Boer solo naar de zege

Overijse de moeder der crossen staat al jaar en dag garant voor veldrit spektakel. Voor deze tachtigste editie trokken de Sportvrienden van Overijse alle registers open. Ze deden een aantal aanpassingen aan de omloop, aanpassingen die zijn effect zeker niet misten.

Snelle start door Van Loy, De Boer, Brammeier en Lucinda Brand. Sanne Cant miste haar start en volgde op ruime achterstand. Op een moeilijk stukje trekt de Boer door, Brand wil in de achtervolging en schuift onderuit. Hierdoor kan de Nederlandse haar voorsprong uitbouwen. Ellen van Loy volgt in de eerste wedstrijdhelft op een korte achterstand.

Half weg de wedstrijd reed Alice Maria Arzuffi  op een afstandje op de derde plaats. Brand en Brammeier reden op de vierde en vijfde plaats. Verschueren, terug kerende uit de achtergrond legde beslag op de zesde plaats. Sanne Cant, kende al geen goede dag,  net op het moment dat ze zich neerlegde met een plaats buiten de top drie maakte ze een misstap. In het beekje trapte ze in het foute spoor en knalde met haar fiets vol tegen een paaltje.

Even lag ze verweesd in het modder, emotioneel kroop ze terug op de fiets en zette haar weg voort. Terwijl de Boer haar voorsprong verder en verder uit begon te bouwen schudde Brand Brammeier van zich af. Een ontketende Verschueren rolde renster na renster en ging als vierde de laatste ronde in.

Wanneer alles in zijn plooi leek te vallen en De Boer de zege aan het binnen hengelen was, schoot Brand haar ketting van het voorblad. Zo moest ze al lopend verder en haar derde plaats laten schieten aan Jolien Verschueren. Nikki Brammeier kwam als vierde over de meet ze werd kort gevolgd door Arzuffi.

Nieuwe omloop valt in de smaak 

“De omloop was net iets anders dan de vorige jaren, zeker de nieuwe klim na de start was zeker niet te onderschatten. Ik har er vooraf wel wat schrik van, maar kon eigenlijk steeds de hele klim recht blijven staan op de trappers.” Al snel bouwde ze een voorsprong uit op achtervolgster Van Loy. “Ik had een kleine voorsprong na de eerste ronde, toch was ik nooit zeker van de zege. Een foutje is immers snel gemaakt.Half koers hoorde ik dat mijn voorsprong voldoende zou zijn voor de zege.”

Gisteren klopte Cant haar nog in een nipt duel in Essen. “Door mijn nipt verlies van gisteren stond ik toch wel geprikkeld aan de start vandaag. Deze cross winnen is voor mij toch een belangrijke zege.” Ook Van Loy was zeer tevreden met haar tweede plaats. “Ik ben echt heel erg tevreden met deze tweede plaats. Het is echt een opsteker een uitslag die ik deze ochtend niet verwachte. Dit is echt een pracht van een omloop, ik kom hier echt graag.”

 Jolien Verschueren kende nog een gelukje op het einde van de wedstrijd. “Deze podiumplaats heb ik een beetje cadeau gekregen. Opeens zag ik Brand met pech te voet staan. Nam ze in de afdaling misschien wat te veel risico?” Toch kan ze met een heel goed gevoel weer naar huis. ”Ik nam de afdalingen zeer voorzichtig met de angst om weer te vallen. Ik voelde in de rechte stukken en de klimmen dat de power weer opkomst is. Het gevoel is nog niet optimaal maar de rug en Knie voelen zeker beter.”