Sophie de Boer solo naar de zege in verraderlijk Ruddervoorde

Sophie de Boer solo naar de zege in verraderlijk Ruddervoorde

Wind en regen maakten van Ruddervoorde een wedstrijd met echt cross weer. De rensters kregen een gladde omloop, met heel veel draaien en keren voor de wielen. Al snel kwamen de sterkste renster naar voor. Cant, Van Loy en De Boer vochten in de eerste ronden voor de zege. De Boer koos al snel het hazenpad en bouwde zo een mooie solo uit.

Het holeshot was voor Christen Majerus, zij kreeg Van Loy, De Boer en Cant in het wiel.  Jolien Verschueren, dame van het moment, miste haar start en zat ver in het pak. In de eerste ronde hield Van Loy het tempo hoog. Sophie de Boer volgde zeer kort in haar wiel.Net voor de zandbak nam De Boer over.

Bij de eerste doorkomst zat De Boer met Van Loy op kop, Cant en Majerus volgden op een hand vol seconden. Winnares van de Koppenberg, Jolien Verschueren had na een ronde al heel wat plaatsen goed gemaakt en volgde op drieënveertig seconden. De Boer, Van Loy en Cant leken een omloop op hun maat te vinden. Het drietal nam in de tweede ronde een ruimere voorsprong op eerste achtervolgster Majerus.

Sophie de Boer gooide tijdens de eerste wedstrijdhelft het tempo erg de hoogte in. Cant en Van Loy moesten vol aan de bak om het gaatje te dichten. Half weg de derde ronde wist Cant het gat te dichten. Bij het aansluiten van Cant gooide De Boer het tempo weer de hoogte in. Hierdoor was de Lillse weer op achtervolgen aangewezen. In de achtergrond vochten Majerus, Arzuffi en Verdonschot een verbeten strijd voor de dichtste ereplaatsen.

Ronde na ronde bouwde De Boer haar voorsprong uit, op één ronde van het einde volgde Cant al op bijna een halve minuut. Ellen Van Loy, die de hele wedstrijd solo op de derde plaats reed, kon bij het ingaan van de laatste ronde aansluiten bij de Belgische kampioene. Beide dames vochten een verbeten strijd voor de tweede plaats. Deze werd uiteindelijk beslist na een schuiver van Van Loy.

De Boer reed de hele wedstrijd aan de leiding en won zo solo voor Cant en Van Loy. Even leek de zandbak de scherprechter te worden, maar zowel Cant als Van Loy slaagde er niet in om daar het gat op de Nederlandse te dichten. Arzuffi toonde haar goede benen en kwam als Youngster als vierde binnen voor Majerus en Laura Verdonschot.

Anderson ging met de zevende plaats naar huis. Alicia Franck kwam op meer dan twee minuten op de achtste plaats binnen. Joyce Vanderbeken werd negende, weder optredende Loes Sels sloot de top tien af.

Meteen het goede gevoel vanaf de start

Sophie de Boer had al van bij de start door dat ze over goede benen beschikte. “Ik starte afwachtend, kwam op kop en dacht ik zal maar doorrijden.” De Nederlandse is bezig aan een zeer goed seizoen.  “Nog nooit reed ik zo goed als dit jaar, ben echt blij met mijn groeimarge. Dit klassement is een doel geworden. Echter hecht ik nog iets meer belang aan de wereldbeker, daar sta ik namelijk aan de leiding.”

Een iet wat emotionele Cant had na de wedstrijd heel wat last van haar rug. “Dit had ik nog nooit eerder, het doet echt heel veel pijn. Op het moment dat ik bij De Boer aansloot schoot het in mijn rug en moest ik haar laten gaan.”  Toch kan ze met een gerust hart terug kijken naar deze wedstrijd, ze behoud de leiding in het algemene klassement.

“Ik zag dat Sanne tempo verloor door last aan haar rug, bleek later. Later maakte ik een fout en toen was ze  weer weg. Jammer, maar ik ben tevreden met mijn derde plaats. Ik koos voor de start niet voor Rihno’s, maar dit maakte het door de zware omloop niet makkelijk op het einde.” Aldus Van Loy.