Sophie De Boer ook de beste op Belgische bodem

Sophie De Boer ook de beste op Belgische bodem

Na haar wereldbekerzege in Las Vegas heeft Sophie De Boer ook de Soudal Classics van Neerpelt op haar naam geschreven. De Boer won solo en vooral overtuigen. Laura Verdonschot, die knap terugvocht na materiaalpech werd tweede, Nikki Harris-Brammeier derde.

Het was Maud Kaptheijns die het snelste uit de startblokken schoot. De Nederlandse van Steylaerts-Verona werd echter al snel teruggefloten door de rest van de concurrentie. Daaruit sprongen meteen twee namen naar voor, die van Laura Verdonschot en Sophie De Boer.

Met z’n tweeën gingen ze er vandoor en een tweestrijd leek dan ook in de maak. In de tweede ronde sloeg het noodlot voor Verdonschot toe en moest ze halt houden met kettingproblemen. Verdonschot verloor heel wat tijd en zakte zo terug naar een zesde plaats.

Verdonschot vocht uiteindelijk terug en ging al snel voorbij Alicia Frank en Maud Kaptheijns. Niet veel later kwam ze ook weer aansluiten bij het duo Nikki Harris-Brammeier en Ellen Van Loy. Lang bleef ze daar niet zitten en alleen zetten ze de achtervolging in.

De Boer verdapperde voorin uiteraard niet en liet de Limburgse Verdonschot uiteindelijk niet meer terugkomen. De Boer mocht zo na haar overwinning in de Wereldbeker van Las Vegas vandaag voor een tweede keer vieren. Verdonschot die zich vooral mentaal weerbaar toonde werd mooi tweede.

In de strijd om de derde plek wist de Britse kampioene Nikki Harris-Brammeier, Ellen Van Loy nog af te schudden. Maud Kaptheijns vervolledigde de top vijf.

Uitslag

  1. Sophie De Boer
  2. Laura Verdonschot
  3. Nikki Harris-Brammeier
  4. Ellen Van Loy
  5. Maud Kaptheijns
  6. Alicia Frank
  7. Loes Sels
  8. Karen Verhestraeten
  9. Githa Michiels
  10. Shana Maes