Sophie de Boer laat Wilhelmus weerklinken in Hoogerheide

Sophie de Boer laat Wilhelmus weerklinken in Hoogerheide

Toch wel een verrassende overwinning van Sophie de Boer in de slotmanche van de wereldbeker in Hoogerheide. De Nederlandse reed zowat van start tot finish aan de leiding. Thuisrijdster Thalita de Jong en Nikki Harris vergezelden haar op het podium.

Het werd zowaar een one-women-show in Nederland. Vanaf de start trok Sophie De Boer stevig door. Ze kreeg oorspronkelijk Nikki Harris, Sanne Cant, Cristin Majerus, Thalita de Jong en Eva Lechner mee in haar spoor.

De Boer voelde zich duidelijk goed en bleef stevig druk zetten en één voor één moesten haar metgezellen overboord. Met meer dan een halve minuut kwam ze over de streep op de heraangelegde Brabantse wal.

HOH_1631Voor de tweede plaats werd het nog spannend. In een beklijvend duel haalde thuisrijdster Thalita de Jong het nog uiteindelijk van Nikki Harris. Sanne Cant reed heel de wedstrijd op de vierde plaats, maar moest in de laatste ronde Christine Majerus voor laten gaan. Toch had Cant nog voldoende om de eindzege in het klassement veilig te stellen.

Op dat eindpodium kreeg ze gezelschap van de Italiaanse Eva Lechner. Harris ging door de elfde plaats van Ellen van Loy nog over de Belgische naar de derde plek in de eindstand.