Sophie De Boer klopt Cant aan de streep

Sophie De Boer klopt Cant aan de streep

Na een heleboel ereplaats heeft Sophie De Boer zondag de Soudal GP Leuven op haar naam geschreven. In een sprint met twee wist ze Europees- en Belgische kampioene Sanne Cant te verslaan. Ellen van Loy werd derde.

Sabrina Stultiens leek oorspronkelijk de wedstrijd te gaan bepalen. De Nederlandse maakte echter een foutje en kwam ten val op een technische hindernis, waardoor Sanne Cant, Ellen Van Loy Femke Van den Driessche en Sophie De Boer vooraan kwamen.

Van Loy probeerde even, maar alles kwam als snel weer samen. Het viertal maakte er een spannende strijd van. De jonge Van den Driessche moest als eerste lossen en ook van Loy zag na een schuiver haar kansen voor de overwinning in rook op gaan.

Cant en De Boer gingen samen naar de meet. “Ik wist dat ik beter vanuit het wiel kon sprinten, maar Sanne liet me op kop komen”, vertelde De Boer aan de meet. “We draaiden samen het asfalt op en toen ben ik volle bak de sprint aangegaan. Ik dacht nog even dat ze er overheen kwam, maar dat gebeurde niet en ik ben door gesprint tot aan de finishstreep.”

Gemakkelijk was de cross zeker niet. “Maar ik voelde me heel goed en verzuurde ook in de sprint niet, dus ik kon het vol blijven houden. Daarvoor was het een tactische race, die ook zeker zwaar was. Het tempo bleef er namelijk steeds inzitten. Alleen in de op één na laatste ronde viel het stil, maar daarna ging het in de slotronde weer goed hard. Ik ben blij dat ik nu een keer win.”

Uitslag

  1. DE BOER Sophie
  2. CANT Sanne
  3. VAN LOY Ellen
  4. VAN DEN DRIESSCHE Femke
  5. VERSCHUEREN Jolien
  6. SELS Loes
  7. STULTIENS Sabrina
  8. MAJERUS Christine
  9. DYCK Mical
  10. VANDERBEKEN Joyce