Sophie de Boer: “Het was een hele moeilijke periode”

Sophie de Boer: “Het was een hele moeilijke periode”

Sophie de Boer stond met veel motivatie aan de start van de eerste wereldbeker in Las Vegas. Na een zeer goede start zakte ze ronde na ronde weg. Ze kwam op de vijfentwintigste plaats over de meet en keerde met een wrang gevoel terug naar Nederland. Na drie weken inactiviteit kon ze ondertussen rustig weer beginnen met trainen.

Na de wereldbeker in Las Vegas verdween De Boer van het toneel. “Gelukkig gaat het nu weer goed. Ik heb best veel onderzoeken laten doen en heb inmiddels weer groen licht gekregen om te trainen.”  Uit de onderzoeken bleek dat ze in of voor Las Vegas een luchtweginfectie opgelopen heeft. “Door de reis en jetlag in combinatie met mijn al verlaagde weerstand ben ik drie weken lang gewoon echt uitgeput geweest. Een gevolg daarvan was dat ik lang moest rusten, omdat ik slecht herstelde van de trainingen. Ik was constant ontzettend moe.”

De draad weer rustig oppakken en gemotiveerd het seizoen hervatten

Na drie weken uitzieken heeft De Boer ondertussen de draad weer kunnen opnemen. “Ik zit weer op de fiets en voel me goed. Door de lange periode van de fiets kan ik niet verwachten om volgende week al fit aan de start te staan. Zet mijn hoop op midden november, al is het moeilijk om in te schatten of dit lukt. Het was een hele moeilijke periode maar nu ben ik ontzettend gemotiveerd om dit seizoen te laten slagen.” Vandaag zal de renster van het Kalas Essers NNOF Team niet starten in Zonhoven, maar ze zal er wel aanwezig zijn voor haar team.