Simon Andreassen kroont zich ook als Wereldkampioen mountainbike

Simon Andreassen kroont zich ook als Wereldkampioen mountainbike

Dat de junioren wereldkampioen uit het veld iets met een fiets kan, dat was al langer duidelijk. Vorige winter versloeg hij in Tabor topfavoriet en revelatie van het seizoen 2014-2015 Eli Iserbyt.  Vandaag stond hij in Andorra aan de start van het WK mountainbike voor junioren. De sterke Deen ,trok na een wedstrijd van iets meer dan een uur, het laken naar zich toe.

Simon Andreassen had voor vandaag al een heel palmares bij elkaar gereden. Zo werd hij in het veld al vijfmaal Deens kampioen. Begin dit jaar won hij de wereldtitel bij de junioren. Dit was voor velen toch echt wel een verrassing. Ook met de mountainbike kan hij uit de voeten. Hij werd ook daar vijfmaal Deens kampioen.

Vorig jaar won hij als eerstejaars junior het Europees kampioenschap mountainbike, een titel die hij dit jaar verlengde. De kroon kwam jaar in september 2014, toen trok hij als eerstejaars de Wereldkampioenentrui over de oren. Na een sterk seizoen stond hij vandaag als één van de favorieten aan de start van het WK.

Deze favorietenrol maakte hij helemaal waar, hij wist na een uur en bijna een kwart reed Andreassen naar de titel. Zijn naaste concurrent van vandaag Maximilian Brandl werd op bijna vijftig seconde tweede. Egan Bernal reed op één minuut twintig als derde over de meet. Een uniek gegeven voor Simon Andreassen een titel zowel in het veld als op de mountainbike.

Foto met dank aan Filip Francois