Oppermachtige Simon Andreassen klopt topfavoriet Iserbyt

Oppermachtige Simon Andreassen klopt topfavoriet Iserbyt

Niet topfavoriet Eli Iserbyt haalde het in Tabor, maar schaduwfavoriet Simon Andreassen ging aan de haal met de wereldtitel. De Wereldkampioen en Europese kampioen mountainbike had een voorsprong van meer dan veertig seconden. Eli Iserbyt werd na een foute bandenkeuze nog tweede, gevolgd door zijn ploegmaat en Nederlander Max Gulickx.

De wedstrijd ontplofte meteen in Tabor. Eli Iserbyt nam aanvankelijk de beste start, maar alle favorieten waren mee. Uit de achtergrond kwam een ontketende Andreassen naar de kop geschoten. Hij zette meteen alles onder druk. Ook Johan Jacobs stak na een mindere start zijn neus aan het venster. De Zwitser kreeg in de tweede ronde echter stukken en kwam zwaar ontgoocheld als negentiende op meer dan anderhalve minuut over de meet.

Andreassen zette dapper door en sprong ronde na ronde als enige vlot over de balken. Eli Iserbyt kon als enige volgen, maar door een misrekening in de materiaalpost -door geen rihno’s mee te nemen- kon hij de Deen niet volgen. Ook de Amerikaan Gage Hecht en Max Gulickx gingen over de topfavoriet.

In de laatste ronden kon Iserbyt dan toch beschikken over de juiste banden, maar toen was Simon Andreassen al lang vliegen. Voor zilver en brons werd het een spannende strijd. Eli Iserbyt haalde het uiteindelijk nog, voor zijn ploegmaat Max Gulickx. Gage Hecht -heel de wedstrijd mee in het front- mispakte zich in de laatste bocht en werd vierde.

Thijs Wolsink aanschouwde het spektakel heel de wedstrijd als vijfde en was daar mee meer dan tevreden. Stefano Sala en Jakob Dorigoni hielden de Italiaanse eer hoog met plek zes en zeven. Jarne Driesen werd negende.

TaborPodium