Siemons en Cortjens aan het feest in Wiekevorst

Siemons en Cortjens aan het feest in Wiekevorst

Naast de wedstrijd op de legendarische muur van Geraardsbergen werd er vandaag ook gereden in het Antwerpse Wiekevorst. Bij de junioren haalde Julian Siemons zijn allereerste overwinning ooit, terwijl Ryan Cortjens zijn tweede pakte van het seizoen bij de nieuwelingen.

“De wedstrijd verliep erg goed”, vertelde Julian Siemons na afloop aan start-box.be “Na een iets mindere start kon ik in de tweede ronde de aansluiting vinden bij de kopgroep. Een ronde later trok ik een paar keer forts door om zo de rest wat af te matten. In de laatste ronde deed Brent Braes hetzelfde waardoor we zo met drie wegreden.”

Zo ontstond er een kopgroep van drie met Julian Siemons, Len Dejonghe en Brent Braes. “In de laatste technische zonde maakte Braes een klein foutje waardoor ik kon wegrijden. Ik zette vol door met de finish in zicht. Ik ben uiteraard heel bij met deze overwinning en de vorm waarin ik verkeer.”

Cortjens in de spurt

Bij de nieuwelingen won Ryan Cortjens net zoals vorige zondag in Kessel de wedstrijd. Hij haalde het in de spurt van Witse Meeussen. Thibau Nys eindigde op de derde plaats.

“Ik reed heel de cross op de eerste plaats”, begon Ryan Cortjens zijn verhaal. “Ik controleerde de wedstrijd om zo weinig mogelijk fouten te maken in de bochten. In de spurt wist ik het uiteindelijk af te maken. Ik koos er bewust voor om in Wiekevorst te starten, aangezien Geraardsbergen te zwaar is voor in het begin van het seizoen.”

KBW_8410.jpg

Bij de dames jeugd ging de overwinning naar Fleur Van der Peet. De beste dames elite was Shana Maes

KBW_8420.jpg

KBW_8653.jpg