Seppe Rombouts: “Plots had ik de goede benen”

Seppe Rombouts: “Plots had ik de goede benen”

Seppe Rombouts was een verrassende maar zeker geen onverdiende tweede man op het podium bij de junioren. Rombouts kon zich na een minder wedstrijdbegin toch weer in de wedstrijd knokken. In de finale vond hij de goede benen en snelde zo naar een knappe tweede plaats.

“Ik was bijzonder slecht weg en koerste in de beginfase pas rond op plaats elf. Ik liet toen het ‘koppeke’ wat hangen. Na goed twee rondes vond ik toch mijn goede benen terug en kon ik opschuiven. Ik kwam toen op plaats twee terecht en kon toch ietwat naderen op Jens Dekker, al heb ik die nooit in het vizier gehad”.  

Uiteindelijk kreeg Rombouts toch een mentale boost: “Vorig week testte ik al in Wiekevorst. Het ging daar ook al niet slecht, vandaag ook niet. Ik wist dat ik het in mij had en vocht terug. Uiteindelijk is het nog een kleine verrassing dat ik tweede werd want in het begin voelde ik mij echt niet goed”. 

 “In de derde ronde kreeg ik dan plots de goede benen, gelukkig maar. Ik ben bijzonder opgetogen met dit resultaat. Het vertrouwen voor de volgende weken is nu wel aanwezig”, besluit Rombouts duidelijk tevreden.