Seppe Rombouts naar eerste seizoenszege op de Koppenberg

Seppe Rombouts naar eerste seizoenszege op de Koppenberg

Het moest er eens van komen na zo een sterke seizoenstart. Seppe Rombouts mocht zondag de flanken van de Koppenberg zijn eerste seizoenszege vieren. De junior kreeg lang weerwerk van Thijs Wolsink en de Fransman Clément Levallois. Het duo moest in de laatste ronde toch over boort. 

Ondanks het zonnige weer lag de bult van Melden er toch verraderlijk glad bij. De eerste afscheiding bij de junioren werd dan ook snel gemaakt. Mitch Groot kwam als eerste boven op de kasseien en ging op dat elan door. Samen met Seppe Rombouts daalde hij zij aan zij af in de eerste ronde.

Het duo werd op de voet gezeten door Thijs Wolsink, die aan het einde van de eerste ronde zelfs kon aanpikken bij de twee leiders. Met een trio begonnen ze aan de tweede van in totaal vijf ronden.

Achter de leiders maakte de Fransman Clément Levallois indruk. Hij was eerst in achtervolging met Jarne Driesen, maar liet hem al snel achter in zijn jacht op de leiders. Vooraan voelde Rombouts het gevaar komen, waardoor hij besloot nog eens goed aan de boom te schudden met als slachtoffer Groot.

Drie leiders

Het tempo zakte weer waardoor Wolsink bij Rombouts kon aanpikken en ook Levallois slaagde in zijn opzet. Met drie begonnen ze aan de laatste twee ronden. Eerste achtervolger Groot zat toen al op tien seconden.

Er werd gestreden op het scherpst van de snee. Levallois stak als eerste het vuur aan het lont. Rombouts leek even te moeten passen, maar dat was schijn want tijdens de laatste beklimming van de Koppenberg zette hij vol aan. Wolsink paste, maar Levallois ging vlot mee in zijn spoor.

Ook in de weiden bovenaan de Koppenberg zette Rombouts stevig door, waardoor Levallois toch moest passen. Solo kwam Rombouts over de meet. Een mooiere eerste seizoenszege had hij zich niet kunnen wensen. Clément Levallois had iets te diep in zijn krachten getast en zag ook Thijs Wolsink nog voorbij gaan. De Fransman werd toch nog derde. Mitch Groot hield stand op plek vier, terwijl Jarne Driesen nog vijfde werd.

Verder volgende eerstejaars Thymen Arensman en Andreas Goeman. Alessio Dhoore werd na zijn val gisteren nog achtste voor Jari De Clerq en Jarno Liessens.

Uitslag

  1. Seppe Rombouts
  2. Thijs Wolsink
  3. Clément Levallois
  4. Mitch Groot
  5. Jarne Driesen
  6. Thymen Arensman
  7. Andreas Goeman
  8. Alessio Dhoore
  9. Jari De Clerq
  10. Jarno Liessens