Seppe Rombouts klimt naar zege in Francorchamps

Seppe Rombouts klimt naar zege in Francorchamps

Klimmen en Rombouts gaan goed samen, dat bewees hij zondag opnieuw op het circuit van Spa-Francorchamps. De junior van Balen BC was in de slotfase de beste op de lastige omloop. Jarne Driesen probeerde de kloof nog te dichten, maar moest tevreden zijn met plaats twee. De Nederlander Thymen Arensmans mocht als derde mee het podium op. Jens Dekker blijft leider met één punt voorsprong op Jappe Jaspers.

Het werd een loodzware editie van de Superprestigemanche in Spa-Francorchamps. Al in de eerste ronde ontstond er een kopgroep van vier met Jappe Jaspers, Seppe Rombouts, Florian Vermeesch en Micth Groot. Het viertal zette elkaar voortdurende onder druk en uiteindelijk bleven alleen Jasper en Rombouts over. Het duo ging vol door, maar Jens Dekker, Jarne Driesen, Thymen Arensman en Mitch Groot waren nooit ver in de achtervolging.

Bij het ingaan van de laatste ronde koos Rombouts het ruime sop. De winnaar van onder andere de Koppenberg kreeg het niet cadeau, want Jarne Driesen ging vol in de tegenaanval. De tweedejaars van Young Telenet-Fidea kwam net te kort en Rombouts ging uitgeteld met de zege aan de haal. Driesen werd nog tweede. Daarachter was het een slagveld van renners.

In de strijd om de derde plaats haalde Arensman het van Jens Dekker. In een stevig spurtje greep Jaspers op zijn beurt de vijfde plek voor Mitch Groot. Timo Kielich werd na een sterke wedstrijd zevende met in zijn spoor Florian Vermeersch.

Uitslag

 1. Seppe Rombouts
 2. Jarne Driesen
 3. Thymen Arensman
 4. Jens Dekker
 5. Jappe Japsers
 6. Mitch Groot
 7. Timo Kielich
 8. Florian Vermeersch
 9. Alex Colman
 10. Andreas Goeman

Klassement na Spa-Francorchamps

 1. Jens Dekker 69p
 2. Jappe Japsers 68p
 3. Jarne Driesen 52p
 4. Seppe Rombouts 45p
 5. Florian Vermeersch 38p
 6. Victor Vandebosch 37p
 7. Thijs Wolsink 36p
 8. Mitch Groot 35p
 9. Alex Colman 34p
 10. Gianni Siebens 23p