Seppe Rombouts geeft tegenstand het nakijken

Seppe Rombouts geeft tegenstand het nakijken

Seppe Rombouts heeft op indrukwekkende wijze in Overijse gewonnen. Rombouts maakte er een lange solotocht van. Mathijs Wuyts reed in de slotfase weg uit de achtervolgende groep en werd tweede. Andreas Goeman was goed voor de derde trede. 

Met vijf waren ze, de renners die al in de eerste ronde het kaf van het koren gingen scheiden: Alex Colman, Mitch Groot, Seppe Rombouts, Jarne Driesen en Jarno Liessens. Daarachter kwam de achtervolging op gang onder aanvoering van Young Telenet-Fidea.

En het was Mitch Groot die zich duidelijk in zijn sas voelde. Na amper een ronde trok de Nederlander er alleen op uit. Dat zorgde ervoor dat de groep uit elkaar werd gerukt. Rombouts kwam alleen in de achtervolging met daarachter Colman en Driesen.

Voorin lukte Rombouts om weer bij Groot te komen aansluiten. De twee namen een kloof op Driesen die de sprong probeerde te wagen uit de achtervolgende groep waarin Goeman het voortouw nam.  Ook Bekaert, Colman en Lepoittevin Dubost zaten in dat groepje.

Op de klim waar Rombouts duidelijk de betere was nam de man van Balen BC enkele seconden op Groot. Terwijl Colman en Driesen er de brui aangaven kwamen Bekaert en Goeman plots op plek drie en vier terecht. Rombouts zette door en leek ook de wedstrijd in een beslissende plooi te gaan leggen. 24 seconden bedroeg zijn voorsprong op eerste achtervolger Groot met nog twee ronden voor de boeg. Daarachter nog steeds het duo Bekaert en Goeman.

Terwijl Rombouts resoluut aan de leiding bleef kreeg Groot het gezelschap van Goeman, Bekaert en ook Wuyts. Goeman trok samen met Groot door waardoor de twee opnieuw uitzicht kregen op de podiumplaatsen. Rombouts merkte niets van het kat-en-muisspel in de achtergrond en hield uiteindelijk ruim stand. Wuyts reed in de slotfase alleen weg en werd tweede. Goeman won uiteindelijk de strijd om de derde plaats.

Uitslag 

  1. Seppe Rombouts
  2. Mathijs Wuyts
  3. Andreas Goeman
  4. Mitch Groot
  5. Yentl Bekaert
  6. Jarno Liessens
  7. Cullell Estape (kwam aan zonder zadel)
  8. Thymen Arensman
  9. Jente Tielemans