Semi-veldrijders grijpen titels en top tien plaatsen op BK MTB

Semi-veldrijders grijpen titels en top tien plaatsen op BK MTB

Het werd één groot feest voor de (semi-)veldrijders in het Bois des Rêves in Ottignies. In het provinciaal domein in het hart van Waals-Brabant grepen Timo Kielich en Githa Michiels respectievelijk de Belgische titels bij de junioren en dames. Ook de andere ‘crossers’ kwam erg sterk voor de dag. 

Al tijdens de eerste wedstrijd van de dag werd duidelijk dat de veldrijders niet zonder ambities aan de start stonden. Topfavoriet Clément Horny, in de winter ook erg actief in het veld, maakte er een one-man show van. Hij legde er vanaf de start stevig de pees op en zijn concurrenten zagen hem pas terug aan de finish.

13699960_1075793899178889_4630582579972435752_n“Het mag een makkelijke zege lijken, maar dat is het nooit. Op dit parcours wist ik mijn troeven ten volle uit te spelen. Ik ben al een heel jaar zeer sterk bezig, deze titel is de kers op de taart”, reageerde hij aan mountainbike.be.

Voor de overige medailles werd het enorm spannend. Drie renners streden nog voor twee podiumplaatsen. Toen Arne Janssens en Dries Janssens, Louis Decoster (op foto rechts) achterlieten leek de wedstrijd gereden. Maar semi-veldrijder Decoster kwam terug en kaapte nog het brons.

“In het begin heb ik Clément proberen te volgen, maar dit heb ik moeten bekopen. Na een mindere tweede ronde kwam ik er terug door. Met dit brons ben ik heel tevreden. Clément steekt er dit seizoen immers met kop en schouders boven uit “, klonk het bij Decoster aan mountainbike.be.

Niels Vandeputte (5e) en Len Dejonghe (8e) nestelden zich ook in de top tien.  In Nederland was Luke Verburg gisteren ook al goed voor het zilver op het nationaal mountainbike kampioenschap voor nieuwelingen.

Eerstejaars Kielich zet kers op de taart: “Ooit komt de keuze”

Toen hij eind januari zijn selectie voor het wereldkampioenschap veldrijden in Zolder liet schieten voor een mountainbikezomer waren de reacties verdeeld. Maar Kielich zette de afgelopen maanden iedereen die aan die keuze twijfelde op zijn plaats. “Het is meer geworden dan het podium waar ik vooraf van droomde”, reageerde hij op mountainbike.be.

 “Nadat ik in de eerste ronde een nog wat afwachtende houding aannam, trok teamgenoot Dieleman in de volgende ronde door. Ik pikte aan zette me vervolgens op kop. In de volgende afdaling moest Stan de rol lossen en zo kwam ik alleen voorop te zitten. Ik pakte het goed aan en kwam niet meer in de problemen. Binnenkort zal ik moeten kiezen tussen veldrijden of mountainbiken maar voorlopig gaat mijn voorkeur nog altijd naar de MTB uit.”

Githa Michiels van val op woensdag, naar titel op zondag

13701243_10209635198347574_869995026148918808_oOok Githa Michiels maakte haar favorietenrol volledig waar. Al voor de vijfde keer op rij wist ze de Belgische titel na een lange solo te veroveren. Alicia Franck deed één plaats beter dan vorig jaar en werd tweede.

De titel voor Michiels was minder evident dan het lijkt. “Na mijn val op het WK MTB had ik nog steeds last van mijn rug. Toen ik woensdag tijdens de verkenning mijn pols blesseerde was van starten oorspronkelijk geen spraken.”

Toch verscheen ze aan de start. “Met de nodige pijnstillers weliswaar”, ging ze verder. “Dat in combinatie met de adrenaline leidde me naar een nieuwe titel. Hopelijk blijf ik de komende weken van pech gespaard en kan ik met een schone lei naar de Olympische Spelen in Rio trekken.”

Foto – Facebookpagina Granville Factory Team – Trek Bioracer