Semi-veldrijders aan de haal met overwinningen in Beringen

Semi-veldrijders aan de haal met overwinningen in Beringen

Dat de parttime veldrijders het meer dan naar behoren doen op de mountainbike kon u de afgelopen weken al meermaals lezen, maar wat ze tijdens de eerste manche van Pearl Izumi Cup presteerden was onuitgegeven. In alle categorieën gingen ze met grote overmacht aan de haal met de zege.

Het was geen omloop voor eendagsvliegen op de flanken van de mijnterril in het Limburgse Beringen. Op de grote afvalberg tekende de organisatie OMC, samen met de stad Beringen, een uitdagend parcours inclusief drop en verschillende rock gardens.

Bij de nieuwelingen stak Louis Decoster de overwinning op zak. Hij droomde vorige week nog van een top vijf, maar de renner van Trek-Bioracer bevestigde zijn sterke vorm tijdens de eerste manche van de ‘Benelux Cup’ door vlot te winnen.

Tim van Dijke stak nochtans het beste van wal, maar de Nederlandse kampioen moest Decoster laten rijden op de zware omloop. Ook op de derde plaats vonden we een semi-veldrijder. Waaltje Clement Horny claimde de resterende podiumspot, voor Lukas Malezsewski (ook actief in het veld). Met Bart Hazekamp (13e) en Milan Ziemerink (19e) vestigden zich nog twee veldrijders in de top twintig.

BEO_8511Het werd een dubbel feest voor Trek-Bioracer, want ook de bij de junioren toonden ze zich de sterkste. Timo Kielich gaf het 70 man sterke juniorenpak het nakijken en werd net zoals zijn boezemvriend Decoster de eerste leider in het klassement. Ook wereldkampioen Jens Dekker werd aangekondigd. Hij verkende ’s morgens de omloop nog, maar verscheen niet aan de start.

Githa Michiels zorgde als klap op de vuurpijl ook nog voor een walk-over. De Belgische kampioene gooide met minuten. Lizzy Witlox en Alicia Franck legden nog beslag op de vierde en vijfde plaats. Julia Boschker werd ten slotte tweede bij de junior dames.

Bekijk de fotospecial hier.