Sanne van Paassen vindt oude niveau terug en wint in Neerpelt

Sanne van Paassen vindt oude niveau terug en wint in Neerpelt

Sanne van Paassen heeft de Soudal Cross van Neerpelt gewonnen. De Nederlandse was sneller dan Ellen van Loy en Maud Kaptheijns. Sanne Cant die de overwinning kon ruiken moest er  na kettingproblemen de brui aangeven.  Voor van Paassen is het de eerste zege op het allerhoogste niveau na al haar blessureleed van twee jaar geleden. 

Sanne van Paassen tekende voor de snelste start. De Nederlandse reed een verschroeiende openingsronde en zorgde van in het begin voor verbrokkeling. Samen met Ellen van Loy en Maud Kaptheijns reed ze weg. Cant moest meteen in de achtervolging. Harris, Verhestraeten en Verdonschot volgden verderop.

Lang duurde het niet vooraleer Belgisch en Europees kampioene Sanne Cant voorin de aansluiting maakte. Harris bleef achtervolgen. Verhestraeten en Verdonschot probeerden ook opnieuw dichter te sluipen, net zoals Oosterman en Verschueren.

Harris bleef eenzaam op plek vijf maar leek opnieuw dichter te komen. Dat liet Cant niet gebeuren en voerde zo het tempo voorin weer wat op. De strijd om plek zes werd uitgevochten onder Verhestraeten, Verdonschot, Sels en Verschueren.

Cant beukte voorin verder, enkel van Paassen leek in staat om de kloof enigszins te beperken. Van Loy en Kaptheijns moesten de rol lossen. Cant liep al snel een zestal seconden uit op van Paassen, elf op van Loy en zestien op Kaptheijns. Daarachter bleef de achterstand van Harris constant. Verschueren ging in de achtergrond alleen op zoek naar plek zes.

Cant die er duidelijk een demonstratie van wilde maken, vergrootte haar voorsprong tot zeventien seconden op van Paassen. Dat de overwinning  zonder pech voor Cant zou zijn was op dat moment al duidelijk, maar voor de resterende podiumplaatsen bleef het wel nog spannend. Van Loy en Kaptheijns bleven zicht hebben op van Paassen.

En toen gebeurde het ‘ondenkbare’. Cant kreeg in de voorlaatste ronde af te rekenen met kettingproblemen en werd zo zelfs gedwongen tot een opgave, van een ommekeer gesproken. Van Paassen kwam zo aan de leiding, maar ook van Loy volgde op slechts vier seconden. Ook Harris kreeg af te rekenen met kettingproblemen waardoor Verschueren op stek vier terecht kwam.

In een bijzonder spannend slot dook van Paassen alleen de zandbak in. De Nederlandse snelde zo naar haar eerste overwinning op het allerhoogste niveau nadat ze vorig jaar haar comeback maakte. Ellen van Loy werd uiteindelijk tweede. Maud Kaptheijns werd een mooie derde. Verschueren wipte nog over Harris, die vijfde werd. Verdonschot sloot af op plaats zes en was daar tevreden mee.

Uitslag

  1. Sanne van Paassen
  2. Ellen van Loy
  3. Maud Kaptheijns
  4. Jolien Verschueren
  5. Nikki Harris
  6. Laura Verdonschot
  7. Loes Sels
  8. Bianca van den Hoek