Sanne van Paassen start eigen team

Sanne van Paassen start eigen team

Enkele jaren geleden was Sanne van Paassen één van de internationale toppers in het vrouwen veldrijden. Lichamelijke problemen zorgde ervoor dat haar fiets een jaar aan de kant bleef. Afgelopen seizoen maakte ze haar comeback en begon ze aan de weg terug.

Afgelopen seizoen kwam Van Paassen uit voor het Boels Dolmans Team maar aan het einde van het seizoen kwam hun samenwerking tot een einde. Lange tijd bleef het stil maar vandaag kondigde Van Paassen aan dat ze vanaf volgend seizoen uit zal komen voor haar eigen team. Het team krijgt de naam Project Revival, een logische naam zo blijkt. Nadat ik alle mogelijkheden op een rijtje heb gezet, heb ik bij deze keuze het beste gevoel. Het doel is om volgende winter weer mijn oude niveau te behalen, daarom noem ik het Project Revival.

Terug bij de eerst vijf op een Wereldbeker eindigen, dat is het doel

Voor haar blessure was Sanne van Paassen één van de smaakmaaksters van het veldrijden. Ze won in 2010-2011 de Wereldbeker en streed zowat altijd mee aan de kop van de wedstrijd. “Ik wil weer bij de eerste vijf eindigen tijdens de Wereldbeker veldritten. Dit was voor mijn blessure geen enkel probleem. Hier ga ik nu weer vol voor en ik heb er vertrouwen in. De sporttesten laten al het beste hopen.”

Van Paassen maakt een bewuste keuze om uit te komen voor haar eigen team. “Ik wil alles in eigen handen hebben, alles zelf regelen. Zo heb ik alles zelf in de hand en kan ik later geen excuses zoeken.” Het opzetten van een eigen team heeft natuurlijk ook een kostenplaatje, ook daar heeft ze een oplossing voor. “Ik ben opzoek naar sponsoren maar wil dit op een andere manier aanpakken. Ik wil bedrijven graag helpen met het vergroten van de vitaliteit van de medewerkers. Dit door lezingen of clinics. Een win, win situatie dus. Ook individuele begeleiding van medewerkers als voorbereiding op een bepaald sportevenement is mogelijk.”

Ook van het eventueel niet slagen is Van Paassen zich heel bewust

Van Paassen zal er alles aan doen om weer op haar oude niveau terug te kunnen keren. Maar ze is er zich ook bewust van dat haar missie misschien wel eens niet kan slagen. “Als ik volgend jaar niet meer instaat ben om mijn oude niveau te halen, wel ja, dan zal het het laatste jaar van mijn sportloopbaan worden. Ik wil alleen voor het hoogst haalbare gaan, daar voel ik mij het beste bij.”

Foto met dank aan Sanne van Paassen