Sanne Cant zet 2016 meteen feestelijk in

Sanne Cant zet 2016 meteen feestelijk in

Sanne Cant heeft 2016 meteen goed ingezet met een overwinning in Baal. Ellen Van Loy reed lange tijd aan de leiding maar uiteindelijk kwam Cant er nog op, en ging ze er uiteindelijk ook helemaal over. Voor Van Loy was er de tweede plaats, Brits kampioene Helen Wyman werd derde. 

Brits kampioene Helen Wyman trok meteen het voortouw. Lang duurde het niet vooraleer Ellen Van Loy, die in bloedvorm verkeerd, het tempo de hoogte injoeg. Van Loy ging razend te keer en fietste in de openingsronde al een kloof van een tiental seconden bij elkaar.

Sanne Cant ging alleen in de achtervolging terwijl Helen Wyman en Pavla Havlikova toen al wisten dat enkel de derde plaats nog zou overblijven. In de achtergrond schoof ook Verschueren goed op. Ze kwam opnieuw in het spoor van Sels en De Boer.

Voorin kon Cant weer komen aansluiten waardoor er een duo aan de leiding kwam. Wyman kon in de achtergrond alleen naar plek drie toe, terwijl De Boer op haar beurt Havlikova achter zich liet. Daarachter volgden Verschueren en Sels.

Maar natuurlijk draaide het allemaal om de kop van de wedstrijd. Cant plaatste een aanval die Van Loy niet kon beantwoorden en zo kon Cant meteen naar haar eerste overwinning van 2016 rijden. Van Loy kwam in de laatste ronde nog ten val maar eindigde alsnog tweede. Wyman vervolledigde het podium.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Ellen Van Loy
  3. Helen Wyman
  4. Sophie De Boer
  5. Pavla Havlikova
  6. Jolien Verschueren
  7. Loes Sels
  8. Elle Anderson
  9. Maud Kaptheijns
  10. Mical Dyck