Sanne Cant wint in Loenhout en diept voorsprong in klassement uit

Sanne Cant wint in Loenhout en diept voorsprong in klassement uit

Opnieuw een spurt aan het einde van de dameswedstrijd in Loenhout. Sanne Cant bleek het explosiefste. Pavla Havlikova snelde nog naar de tweede plaats, terwijl Van Loy, na haar zege van afgelopen zondag in Diegem, vandaag derde werd. Cant neemt ook meer voorsprong op Jolien Verschueren in het algemene klassement.

Een viertal met Ellen Van Loy, Helen Wyman, Sanne Cant en Pavla Havlikova kleurden de beginfase. Wyman viel letterlijk weg voorin. In de laatste bocht schoof de Britse kampioene onderuit en kwam zo op plek acht terug. Ze bezeerde zich aan de elleboog en knie.

Zo bleven er nog drie dames over. Dat drietal bleef de hele wedstrijd samen. Loes Sels achtervolgde lange tijd en naderde op het koptrio. Daarachter reed Verschueren die opnieuw een knappe inhaalrace afwerkte.

De drie voorin gaven elkaar geen duimbreed toe. Iedereen probeerde wel eens maar niemand kreeg een vrijgeleide. Met drie stevenden ze naar de finish af. Havlikova zette vroeg aan maar uiteindelijk pareerde Sanne Cant alsnog.

Havlikova werd uiteindelijk tweede, Van Loy stond opnieuw op het podium, deze keer als derde. Verschueren kwam in de laatste ronde nog kort maar moest zich tevreden stellen met vier. Loes Sels volmaakte de top vijf.

Nikki Harris die vooraf derde stond in het klassement gaf in de tweede ronde op. Harris gaf achteraf mee dat ze ziek zou zijn maar dat ze vooraf niet wilde opgeven om de schade in het klassement te beperken. Cant verstevigt haar leiderspositie, Verschueren staat op twee en Helen Wyman die vandaag achtste werd sluipt nu de top drie binnen.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Pavla Havlikova
  3. Ellen Van Loy
  4. Jolien Verschueren
  5. Loes Sels
  6. Lucinda Brand
  7. Maud Kaptheijns
  8. Helen Wyman
  9. Alice Maria Arzuffi
  10. Amanda Miller