Sanne Cant wint in Lille. Ellen Van Loy eindwinnares

Sanne Cant wint in Lille. Ellen Van Loy eindwinnares

Sanne Cant heeft met veel bravoure de Bpost Bank Trofeemanche van Lille op haar naam geschreven. De thuisrijdster haalde het met veertig seconden van Ellen Van Loy. Van Loy – die vanavond nog moet gaan werken- had daar voldoende aan om met vijftig seconden voorsprong het eindklassement te winnen. Helen Wyman werd derde.

Het beloofde een spannend duel voor de eindzege te worden tussen Sanne Cant en Ellen Van Loy. De twee dames zochten elkaar ook meteen op in de afsluitende Bpost Bank Trofeemanche in Lille. Het Belgische duo liet de rest van de concurrenten snel achter.

Helen Wyman was lang de enige die in de achtervolging ging op de twee leidsters, maar kreeg in de laatste wedstrijdhelft gezelschap van Loes Sels. Ondertussen had Cant vooraan al een klein kloofje geslagen op Van Loy. Haar voorsprong groeide van een kleine negen seconden, tot ruim dertig seconden.

Ellen Van Loy brak echter niet volledig en controleerde de voorsprong. Cant ging dan wel aan de haal met de dagzege, maar de eindoverwinning was voor Ellen Van Loy. De renster van Young Telenet-Fidea hield nog vijftig seconden over in het eindklassement.

Helen Wyman kon een sterke Sels nog afhouden voor de laatste podiumplaats. Sanna Van Paassen was dolgelukkig met haar vijfde stek, terwijl Laura Verdonschot als beste jonkie zesde werd.