Sanne Cant wint. Fenomenale Van Den Driessche derde

Sanne Cant wint. Fenomenale Van Den Driessche derde

Sanne Cant legde de wedstrijd al snel in zijn plooi en ging aan de haal met de zege in Middelkerke. Voor plek twee werd het een bloedstollende strijd. Helen Wyman haalde het uiteindelijk. Een fenomenale Femke Van Den Driessche kwam na een enorm sterke wedstrijd nog bij de Britse. De 19-jarige dame van Kleur Op Maat moest echter op enkele meters tevreden zijn met plek drie. Geen Superprestige klassement bij de dames.

Opnieuw Helen Wyman die de beste start nam in Middelkerke, de afsluiter van de Superprestige, al hadden de dames hierin geen klassement te verdedigen. De Britse kampioene probeerde zoals gewoonlijk meteen het peloton te doen scheuren maar dat had Sanne Cant meteen in de gaten.

De twee probeerden er meteen vandoor te gaan. Spannend werd het echter nooit om winst. Wyman volgde even het spoor van de Belgische en Europese kampioene maar na één versnelling in een technische passage was de vogel al weer gaan vliegen. In de achtervolging vormde er zich een ruime groep. Eerst nog Wyman alleen, daarachter Van Den Driessche, Verschueren , Van Loy, Harris, Sels, Havlikova en Verdonschot.

Geen spanning om de zege, dan wel om de overige podiumplaatsen. Wyman peddelde door maar Verschueren en een fenomenaal rijdende Van Den Driessche leken steeds dichter en dichter te sluipen. Na enkele foutjes van een stuntelende Verschueren kon jonkie Van Den Driessche er alleen vandoor.

In de slotronde toen Cant al goed 45 seconden voorsprong telde kwamen Wyman en Van Den Driessche samen. Cant boekte wel haar 23ste seizoenszege, na een fantastische strijd om de tweede plaats haalde de ervaring van de Britse het van de vechtlust van Van Den Driessche. Verschueren werd verdienstelijk vierde, Van Loy volmaakte de top vijf.

Uitslag – 1. Sanne Cant 2. Helen Wyman 3. Femke Van Den Driessche 4. Jolien Verschueren 5. Ellen Van Loy 6. Nikki Harris 7. Loes Sels 8. Pavla Havlikova 9. Laura Verdonschot 10. Aida Nuno Palacio