Sanne Cant weerspiegelt seizoen in Oostmalle met winst

Sanne Cant weerspiegelt seizoen in Oostmalle met winst

Sanne Cant heeft de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle voor de vierde keer op rij al winnend afgesloten. De zege van Cant werd een perfecte weerspiegeling van haar seizoen want de Belgisch-Europees kampioene soleerde alweer. Loes Sels werd nog knap tweede voor Maud Kaptheijns.

Loes Sels had er duidelijk zin en vertrok meteen als snelste. Samen met Sanne Cant en Ellen van Loy vormden ze het koptrio. Daarna probeerde Sels het zelfs alleen en daar leek ze ook in te lukken. Een tijdje ging Sels solo maar uiteindelijk kwam Cant voorin weer aansluiten.

Lang bleven de twee niet samen want Cant koos opnieuw voor het hazenpad. Bij Sels was het beste eraf en op die manier moest ze passen. Cant verslapte niet meer en sloot een seizoen waarin ze over de hele lijn alweer de beste was, opnieuw winnend af.

Loes Sels ging met de tweede plaats aan de haal, Maud Kaptheijns de revelatie van het seizoen, werd nog mooi derde. Ellen van Loy werd nog voorbijgesneld door Sophie de Boer die vierde werd. De twee dames die hun fiets aan de haak hangen, Sanne van Paassen en Katrien Thijs finishten respectievelijk op de zevende en negentiende stek.