Sanne Cant vindt vertrouwen terug en wint na EK nu ook in Ruddervoorde

Sanne Cant vindt vertrouwen terug en wint na EK nu ook in Ruddervoorde

Sanne Cant heeft in Ruddervoorde de Superprestigecross van Ruddervoorde gewonnen. Voor Cant is het na haar Europese titel van gisteren meteen de tweede prijs dit weekend. Ellen van Loy nam het tweede schavotje in terwijl Verschueren na een beklijvend duel met Wyman nog derde werd.

Net zoals gisteren nam ook vandaag negenvoudig Brits kampioene Helen Wyman de kopstart. Ellen van Loy, Sanne Cant, Christine Majerus en Nikki Harris wisten eveneens goed te starten. Toch gingen voorin Wyman en Cant er samen vandoor. Van Loy ging meteen in het verweer.

De twee vonden elkaar en zorgden meteen voor een lichte afscheiding. Maar ook van Loy was nog niet uitgeteld en moest maar enkele meters prijsgeven. Daarachter volgden Kaptheijns, Vanderbeken en van den Driessche.

Voorin ging Cant er alleen vandoor. Van Loy ging op en over Wyman en ook Verschueren kwam opnieuw uit de achtergrond opgerukt. Daarna was het wel Harris die net zoals vorig jaar opgaf. Harris stond tweede in het klassement.

Cant kon haar kloof snel uitdiepen tot zo’n 15 seconden. Van Loy die heel constant reed voelde geen druk vanuit de achtergrond waar een beklijvend duel te volgen was tussen Wyman en Verschueren om plaats drie. Daarachter volgde Kaptheijns.

Zo stormde Europese kampioene die duidelijk het vertrouwen terugheeft naar haar tweede zege van het weekend. Van Loy werd sterk tweede, in de strijd om de nog enig overblijvende podiumplaats toonde Verschueren zich een tikkeltje sterker dan Wyman, die vierde werd. Voor de Britse haar beste resultaat van het seizoen.

Maud Kaptheijns vervolledige de top vijf. Ook Joyce Vanderbeken deed het goed en werd zesde, terwijl van den Driessche zevende werd.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Ellen van Loy
  3. Jolien Verschueren
  4. Helen Wyman
  5. Maud Kaptheijns
  6. Joyce Vanderbeken
  7. Femke van den Driessche
  8. Karen Verhestraeten
  9. Alice Maria Arzuffi
  10. Loes Sels