VIDEO

Sanne Cant verlengt titel: “Mijn eigen wedstrijd gereden”

VIDEO

Sanne Cant verlengt titel: “Mijn eigen wedstrijd gereden”

Sanne Cant heeft het opnieuw geflikt. Ze verlengde in het Nederlandse Huijbergen haar Europese titel. Cant vertrok in de finale en hield bij de finish nog zo’n 10 seconden over. “Ik voelde mij bijzonder goed vandaag”, stond Cant de pers te woord.

“Al van in het begin ging het goed. Ik wilde vooral Pavla Havlikova volgen omdat zij toch wel de favoriete was in mijn ogen. Toen Nikki Harris dan weer ten val kwam had ik Ellen van Loy bij me. Ze sprong meteen over mij en draaide de gashendel open.”

“Ik probeerde Ellen te volgen. Op drie ronden van het einde ben ik aan mijn eigen wedstrijd begonnen. Ik koos zelf voor de aanval en ik had al snel een kleine kloof. Die voorsprong kon gelukkig vasthouden tot aan de finish”, besloot de ‘nieuwe’ Europese kampioene.

Nikki Harris knokte zich uiteindelijk naar een bronzen medaille. Een evenaring van haar resultaat van vorig jaar in het Duitse Lorsch. Harris kwam wel ten val in de eerste ronde. “Ik moest lang vechten, gelukkig lukte het.”

“Het goede gevoel kwam pas laat in de wedstrijd, te laat eigenlijk. In de eerste ronde kwam ik ten val en op deze omloop was het bijzonder moeilijk om de gaatjes te dichten. Toch knokte ik mijzelf weer in de strijd om de medailles.”

“Ik ben tevreden met dit resultaat maar anderzijds ook teleurgesteld want ik droom er al lang van om eens Europees kampioene te worden. Na drie medailles hoop je toch ook eens een trui mee te graaien. Misschien moet ik in het vervolg trainen om niet te vallen”, lachte Harris die morgen opnieuw voor een EKH_3831belangrijke dag in Ruddervoorde staat.

“Ik kijk er naar uit. Hopelijk regent het nog wat zodat we wat meer modder krijgen. Met het oog op het klassement is dit toch wel een belangrijke wedstrijd. Ik hoop morgen eindelijk eens te winnen of toch minstens een podium”, besluit de Britse.