Sanne Cant triomfeert ook in Sluitingsprijs

Sanne Cant triomfeert ook in Sluitingsprijs

Geen sleet op Sanne Cant, ook niet in de sluitingsprijs van Oostmalle. De Lilse won alweer en deed het eveneens alweer solo. Nikki Harris kon in de laatste ronde nog wegrijden en werd tweede voor haar ploeggenote Loes Sels. 

Het leek wel even op een ploegtraining van Young Telenet-Fidea in het begin van de Sluitingprijs in Oostmalle. Loes Sels, Ellen van Loy en Nikki Harris trokken meteen stevig van leer.

Vrouw van het seizoen Sanne Cant zag het gevaar echter in en zette zich al snel in de groep van de blauw-gele dames. Daarachter een groep met Kaptheijns, Wyman, Verdonschot, Hormes-Ravenstijn en van den Driessche.

Voorin moest Van Loy die duidelijk wat over haar beste krachten heen is na een sterk seizoen als eerste de rol lossen. Zo bleven er voorin nog drie dames over: Sels, Harris en Cant. Daarachter een tweestrijd tussen jong en oud. Aan de ene kant de jonge Verdonschot, aan de andere kant de ervaren Wyman.

In de kop van de wedstrijd dan prikte Cant. Sels probeerde het spoor van haar nicht te volgen maar tevergeefs. Harris holde toen verder als derde. Cant zette echter stevig door en liet niemand meer terugkomen. In de strijd om plaats twee gebeurde dat wel want Harris kwam weer bij Sels aansluiten.

De Belgisch-Europees kampioene werd niet meer bedreigd en zo boekte ze haar 25ste zege van het seizoen. In de finale kon Harris nog wegrijden van Sels. Zo stond de Britse net zoals een dag voordien op het podium. Sels werd derde.

Van Loy viel naast het podium en in de strijd tussen Verdonschot en Wyman haalde de Britse het uiteindelijk met een kleine voorsprong. Toch een knappe prestatie van de jonge Limburgse op plaats zes.

Uitslag – 1.Sanne Cant 2.Nikki Harris 3.Loes Sels 4.Ellen Van Loy 5.Helen Wyman 6.Laura Verdonschot 7.Maud Kaptheijns 8.Femke van den Driessche 9.Reza Hormes-Ravenstijn 10.Sophie de Boer