Sanne Cant tot eind 2020 bij Enertherm-BKCP

Sanne Cant tot eind 2020 bij Enertherm-BKCP

Sanne Cant beleefde vandaag de verjaardag van haar leven. Op de dag dat ze 25 werd, zette ze haar krabbel onder een contract dat haar tot 31 december 2020 bindt aan Team Ciclismo Mundial, de managementstructuur achter haar ploeg IKO Enertherm – BKCP. Het contract dat het nummer een van de wereld eerder al tot eind 2017 had ondertekend, werd opengebroken en verlengd tot de vermoedelijk langst lopende verbintenis binnen de wielerwereld.

“Wij zijn verheugd de leading lady van de cross in ons land en, zoals de wereldranglijst aangeeft, van de hele wereld in ons midden te kunnen houden”, verklaarde manager Philip Roodhooft na het ondertekenen van de nieuwe overeenkomst. “Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met Sanne en over het niveau dat ze sinds haar aanwerving bereikte. Wij zijn er zelfs van overtuigd dat er nog groei mogelijk is.”

De veelvoudige nationale kampioene en regerende Europese kampioene hoefde niet lang na te denken over de verlenging van haar lopende contract. “Het mooiste cadeau dat ik op mijn verjaardag kreeg”, glunderde de bekendste inwoonster van Lille. “Het bezorgt mij een warm gevoel vast te stellen dat mijn huidige ploeg en sponsors zoveel vertrouwen in mij hebben.”

“Eind 2020 is nog ver weg, maar ik hoop zeker zo lang door te gaan als mijn gezondheid dat toelaat. Dit team is mijn tweede thuis en ik stel samen met mijn concurrenten vast dat de cross voor vrouwen steeds meer aandacht krijgt. Bijvoorbeeld? Al onze wedstrijden voor de bpost bank trofee komen vanaf dit jaar integraal op de buis bij Sporza. Dat pleziert niet alleen alle vrouwen, maar zeker en vast ook onze sponsors.”

Sanne Cant fietst al sinds maart 2009 voor de teams van Ciclismo Mundial. In die periode veroverde ze zesmaal de Belgische titel en driemaal de eindzege in de bpost bank trofee. Vorige winter brak ze helemaal door met een Europese titel, de eindzege in de Wereldbeker, een tweede plaats op het WK, 26 dagzeges en de eerste plaats op de UCI-ranglijst.