Sanne Cant, Tess van Loy en Laura Verdonschot Belgisch kampioen

Sanne Cant, Tess van Loy en Laura Verdonschot Belgisch kampioen

Drie titels waren er te verdelen bij de dames dit jaar in Oostende. Na een spannende wedstrijd haalde Sanne Cant het van Laura Verdonschot. Die laatste werd overigens Belgisch kampioene bij de belofte dames. Tess Van Loy was de beste nieuwelinge dame.

Drie wedstrijd in één, dat werd het bij de dames in Oostende. En wat voor wedstrijden. We kregen een spannend duel tussen Sanne Cant en Laura Verdonschot. Het duo werkte zich al vroeg in de wedstrijd los van Ellen van Loy. Cant probeerde meermaals om Verdonschot af te schudde, maar de Limburgse beet haar steeds stevig vast in het wiel van de uittredende Belgische kampioene.

Toen Verdonschot een schuiver maakte leek Cant vrij spel te krijgen, maar opnieuw haalde Verdonschot haar beste krachten boven en sloop opnieuw tot in het wiel van haar protagoniste. Zij aan zij begonnen ze aan hun laatste ronde, pas toen kon Cant het verschil maken. Verdonschot werd op enkele meters nog tweede en kroonde zich zo tot kampioene bij de U23. Ellen van Loy werd nog derde.

Het werd een hoogdag voor het Dolen-Vondelmolen CX-Team, want Eva-Maria Palm wist na al haar lichamelijke perikelen van de afgelopen weken zilver binnen te halen. Shana Maes was knap derde.

Tess Van Loy opnieuw

Net zoals vorig jaar ging de titel bij de nieuwelinge naar Tess van Loy. Kiona Crabbe nam nochtans de beste start, maar moest in de tweede wedstrijdhelft van Loy toch laten gaan. De piepjonge Julie Brouwers bleef Nele Van Assche voor en ging zo aan de haal met de bronzen plak.

bkz_4507