Sanne Cant stuift naar de overwinning in Zonhoven

Sanne Cant stuift naar de overwinning in Zonhoven

Het werd een twee op twee voor Sanne Cant in Zonhoven. Na haar overwinning in de openingsmanche van de Superprestige in Gieten, was ze zondag ook in het Limburgse zand veruit de beste. Jolien Verschueren werd na haar zege van zaterdag in Kruibeke tweede en Nikki Brammeier derde.

De befaamde kuil van Zonhoven legde de dameswedstrijd al snel in haar plooi. Het was nochtans Brammeier die de beste start nam, maar de Britse kwam al bij de eerste afdaling van de kuil ten val. Sanne Cant kon ze maar net ontwijken en nam meteen het commando over. Ze gaf de koppositie nooit meer af.

De Europese kampioene reed elke ronde verder weg, pas toen ze het rustiger deed in de laatste ronde kon de renster op de tweede plaats dichter komen. Lang was dit Ellen van Loy, maar de Telenet Fidea Lion werd in de finale nog voorbij gegaan door eerst Brammeier en later ook nog door haar teammate Jolien Verschueren.

Verschueren kan met een stevige demarrage in de laatste ronde ook nog voorbij de Britse gaan en de tweede plaats op het podium innemen. Kaitlin Antonneau werd nog vierde voor Ellen van Loy. Maud Kaptheijns ging in de laatste ronde nog voorbij haar vriendin Laura Verdonschot. De Nederlandse Shirin Van Anrooij was eerder die dag al de beste jeugd dame.