Sanne Cant steekt Koksijde en leiderstrui op zak

Sanne Cant steekt Koksijde en leiderstrui op zak

Sanne Cant blijft winnen. Ook in de wereldbekerwedstrijd van Koksijde was Cant andermaal de beste. Cant reed al vroeg weg. Harris leek nog dichter te komen maar uiteindelijk hield de Belgisch-Europees kampioene stand. Katie Compton vervolledigde het damespodium.

De leidster in het wereldbekerklassement Eva Lechner schoot als snelste uit de startblokken. Al snel werd de koppositie overgenomen door Sophie de Boer. Zij kreeg onder andere Compton, Cant, Harris en Havlikova met zich mee. Van den Driessche en Verschueren misten hun start volledig en kwamen niet in het stuk voor.

De Boer dus op kop maar in de tweede ronde nam Cant het commando over. In het zand van Koksijde waar ze vorig jaar haar eerste wereldbeker ooit won, reed ze ook nu weer weg. De Boer, Havlikova en Compton gingen in de achtervolging. Harris dook de pits in met een lekke band.

Daarachter schoof Brits kampioene Helen Wyman op naar plaats zes. Zij ging respectievelijk Ellen van Loy en Loes Sels voorbij die streden voor de verdere ereplaatsen. Lechner volgde nog wat verderop, de Luxemburgse Majerus volmaakte op dat moment de top tien.

Voorin kon Cant een aardige kloof uitbouwen. In de achtervolging ging Harris alleen op zoek naar Cant. Compton en Havlikova streden om plek drie terwijl de Boer de rol moest lossen. Wyman bleef in de achtergrond op plaats zes, Loes Sels schoof op naar zeven.

Harris kon uiteindelijk nog wat van de voorsprong afbijten maar uiteindelijk was het dan toch Cant die haar eerste wereldbekerzege van het seizoen boekt. Harris werd teleurgesteld tweede met haar lekke band in het achterhoofd. In de achtervolging haalde Compton het nog voor plek drie.

Havlikova viel net buiten de prijzen, terwijl de Nederlandse de Boer de top vijf afsloot. Helen Wyman werd zesde na een mindere start. Loes Sels die weer op niveau koerste, werd zevende voor haar ploeggenote Ellen van Loy. In het klassement neemt Cant de leiding over van Eva Lechner. Lechner blijft nog tweede met elf punten minder. Pavla Havlikova staat derde in het wereldbekerklassement.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Nikki Harris
  3. Katie Compton
  4. Pavla Havlikova
  5. Sophie de Boer
  6. Helen Wyman
  7. Loes Sels
  8. Ellen van Loy
  9. Eva Lechner
  10. Christine Majerus