Sanne Cant soleert in de Jaarmarktcross van Niel: “Lopen op Hollandse klompen”

Sanne Cant soleert in de Jaarmarktcross van Niel: “Lopen op Hollandse klompen”

De Jaarmarktcross was een kolfje naar de hand van Belgisch kampioene Sanne Cant. Op de voor bijna de helft geasfalteerde wedstrijd haalde ze het voor Jolien Verschueren. Ellen van Loy, die lang uitzicht had op de tweede plaats, werd nog derde.

Net zoals bij de junioren kregen we bij de dames een spannend duel. Deze keer waren Ellen van Loy en Sanne Cant de protagonisten van het schouwspel op de flanken van de Rupeldijk. Oorspronkelijk was van Loy alleen weg, maar Sanne Cant kwam al snel aansluiten. Toen Cant een schuiver maakte had van Loy weer enkele meters voorsprong, maar alles kwam opnieuw samen.

Voorbij half koers toonde Sanne Cant dan toch haar sterkte en liet ze van Loy achter. In de achtergrond deed Verschueren wat ze zowat elke week doet. Na enkele foutjes begon ze aan haar inhaalrace. Ze dichtte zelfs de kloof op haar ploeggenote Ellen van Loy. In de laatste ronde ging ze voorbij van Loy. Loes Sels zorgde met haar vierde plaats voor een drie op een rij bij de dames van Telenet Fidea Lions.

 “Lopen op Hollandse klompen”

Ondanks het beperkte aantal veldstroken was het een zware cross. “Het was een heel verraderlijke omloop”, reageerde de winnares. “Ik ben rustig begonnen, want op deze omloop te vroeg alleen komen zitten is dodelijk. In de voorlaatste ronde heb ik in de materiaalzone eens aangezet en dat bleek voldoende om het verschil te maken.”

Daardoor kon ze volledig haar eigen spoor kiezen. “En dat was wel een groot voordeel”, ging ze verder. “Op de schuine kant van de Ruppeldijk was het heel moeilijk om te rijden. Als je dan afsprong had je het gevoel dat je op Hollandse klompen moest lopen. Het was dus opletten geblazen, want bij de minste fout viel je en bestond de kans dat je onder in het water terecht kwam.”