Sanne Cant snelt na blessure-weekend opnieuw naar overwinning

Sanne Cant snelt na blessure-weekend opnieuw naar overwinning

Sanne Cant heeft na haar blessure opnieuw aangeknoopt met een overwinning. In de finale vocht ze een scherp duel uit met Helen Wyman. Uiteindelijk haalde de Belgisch-Europees kampioene het nog van de Britse kampioene. Een sterke Sophie de Boer werd nog derde.

Onder aanvoering van Pavla Havlikova kleurden een zestal de eerste wedstrijdhelft. Havlikova kreeg het gezelschap van Wyman, Van Loy, de Boer, Cant en Harris. Verschueren mistte haar start door een valpartij en zou weinig in de pap te brokken hebben.

Voorin viel Havlikova terug en namen Cant en Wyman het commando over. De twee kregen een kloofje, in de achtergrond ontsnapte de Boer. Daarachter volgden Harris, Van Loy en ook Kaptheijns die na een knappe remonte kwam aansluiten.

Cant prikte een eerste keer in de finale en leek ook resultaat te boeken. Wyman moest enkele meters laten en kreeg het gezelschap van de Boer. De twee probeerden opnieuw de aansluiting te maken maar daar sloeg uiteindelijk alleen Wyman in.

Met twee zouden ze zo dus de strijd om de overwinning uitvechten. Wyman haperde in het zand en dat was voor Cant het ideale moment om te attaqueren. Cant liep snel uit en snelde na haar blessure die haar vorig weekend nog aan de kant hield weer naar een overwinning.

Helen Wyman werd verdienstelijk tweede, datzelfde gold voor Sophie de Boer die derde werd. Maud Kaptheijns maakte in de finale nog een sterke remonte en strandde op een knappe vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Nikki Harris.

In het klassement heeft Cant met deze overwinning een bijzonder goede zaak gedaan. Cant neemt niet alleen de leiding over van Verschueren, ze telt nu ook 1′ 11″ voorsprong op de dame uit Kruishoutem. Nikki Harris staat derde op 1′ 15″ van leidster Cant.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Helen Wyman
  3. Sophie de Boer
  4. Maud Kaptheijns
  5. Nikki Harris
  6. Ellen van Loy
  7. Jolien Verschueren
  8. Pavla Havlikova
  9. Loes Sels
  10. Karen Verhestraeten