Sanne Cant slaat haar slag in de wereldbeker van Zeven

Sanne Cant slaat haar slag in de wereldbeker van Zeven

Sanne Cant heeft de slag om Duitsland gewonnen zaterdag. Tijdens de splinternieuwe cross in Zeven klopt de Belgische kampioene Katie Compton. Daarmee greep ze haar eerste overwinning van het seizoen in de Telenet UCI World Cup en de negende in totaal.

Sophie de Boer en Thalita de Jong gingen als beste van start, maar als snel werd het duo vooraan een achttal. Het was opnieuw De Boer die na twee ronden de registers opnieuw open trok, maar Sanne Cant sloop rustig mee. De Jong was eerst niet mee, maar wist even later toch aan te sluiten samen met Ellen van Loy en de Nederlandse Maud Kaptheijns.

Zo wat heel de wedstrijd lang deelden de rensters elkaar prikjes uit, totdat Cant half koers versnelde. Oorspronkelijk probeerde Van Loy de kloof te dichten, maar uiteindelijk was het Katie Compton die de aansluiting, na een slechte start, wist te bewerkstelligen met de leidster.

Tweestrijd

De dames vochten een stevige strijd uit tot in de laatste ronde Sanne Cant versnelde net voor de zandstrook. Compton moest elke meters laten en moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats.

Halfweg koers versnelde Cant. Van Loy ging in de achtervolging, Kapteijns leidde de jacht bij de eerste groep. Katie Compton kwam onder stoom na een slechte start en schoof naar de tweede stek. De Panamerikaanse kampioene ging voorbij de Belgische. Cant werd meteen onder druk gezet. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi was een dolgelukkige derde. De Boer blijft leidster in het algemene klassement.