Sanne Cant schrijft de Soudal Classic in Hasselt achter haar naam

Sanne Cant schrijft de Soudal Classic in Hasselt achter haar naam

Ondanks een slechte start wist Sanne Cant toch nog de overwinning binnen te halen in de GP van Hasselt. In de tweede wedstrijdhelft moest een snel gestarte Ellen Van Loy haar meerdere erkennen in de Belgische kampioene. Elle Anderson vervolledigde het podium.  

De slechte start van Sanne Cant kwam er niet zomaar. Zo leken Jolien Verschueren en Christine Majerus een valse start te veroorzaken, achteraf bleken beide geen schuld te treffen.  Doordat Cant enige misbaar maakte, verloor ze vele plaatsen. De jury greep echter niet in.

Even later geraakte Cant onder stoom. Zo kwam ze al na de eerste ronde in het spoor van Christine Majerus. Ellen Van Loy, de leidster in de wedstrijd zag Cant naderen op enkele seconden. Cant kwam even later ook aansluiten bij Van Loy. Even leken ze samen te blijven, maar net voor half koers moest Van Loy de Belgische kampioene laten rijden.

In de strijd om de derde podiumplaats leek Majerus het te halen. Al besliste materiaalpech daar anders over. Zo kreeg de Luxemburgse af te rekenen met haar zadel dat brak. Elle Anderson zag haar kans en ging zo nog over Majerus naar de derde plaats.

“Het was een duidelijke valse start”, vertelde Sanne Cant achteraf. “Ik protesteerde, maar de herstart kwam er niet. Ondertussen verloor ik wel een tiental plaatsen. Gelukkig kon ik vrij snel opschuiven en ook de kloof naar Ellen kreeg ik snel gedicht. Ik heb vervolgens ook niet te lang gewacht om het initiatief te nemen. Eens het verschil gemaakt, heb ik niet te zot meer gedaan. Zondag volgt in Koksijde nog een wedstrijd van een ander kaliber. Dat is een heel belangrijke afspraak voor mij. Hopelijk levert het een gelijkaardig resultaat op, maar gemakkelijk zal het niet zijn.”