Sanne Cant rijdt overtuigend naar eerste Bpost overwinning

Sanne Cant rijdt overtuigend naar eerste Bpost overwinning

Sanne Cant heeft de veldrit van Essen die kadert in de Bpost bank trofee gewonnen. Cant koerste van start tot finish aan de leiding en won uiteindelijk met 24 seconden terwijl Jolien Verschueren derde werd.

De winnares van Hamme vorige week, Helen Wyman, nam de beste start. Sanne Cant nam meteen het wiel, samen met Pavla Havlikova, Ellen van Loy, Karen Verhestraeten en Bianca Van den Hoek. Ook Verschueren nam een goede start.

In de eerste modderstrook nam Cant de leiding over. Ze trok meteen door en kreeg Wyman mee in haar spoor. Enkele meters daarachter volgde Havlikova, weer wat verderop volgden Harris, Van Loy, Verschueren, de Boer, Van den Driessche en Verhestraeten.

Maar Cant duldde geen gezelschap en ging er alleen van door. Daarachter ontstond een grote groep met achtervolgers. Verschueren nam er de leiding voor Wyman, de Boer, Havlikova en Harris. Van Loy moest afhaken.

Terwijl Cant haar solotocht verder zette kwam Verschueren alleen in de achtervolging. In de groep daarachter kwam ook de Nederlandse Thalita de Jong aansluiten. De voorsprong van Cant bedroeg toen al meer dan twintig seconden.

De Jong zette een slechte start helemaal recht en nam daarna de leiding van de achtervolgers met Verschueren en de Boer in het spoor. Havlikova, Wyman en Harris koersten een poos verderop. Daarachter zaten Van Loy en van den Driessche.

Maar voorin draaide het natuurlijk om Sanne Cant die van start tot finish aan de leiding reed. Voor Cant is het de eerste overwinning van het seizoen in de Bpost bank trofee. De Jong kwam nog ten val maar ze stelde alsnog haar tweede plaats veilig. Verschueren werd derde voor de Boer.

Uitslag

  1. Sanne Cant
  2. Thalita de Jong
  3. Jolien Verschueren
  4. Sophie de Boer
  5. Pavla Havlikova
  6. Nikki Harris
  7. Helen Wyman
  8. Ellen van Loy
  9. Femke van den Driessche
  10. Loes Sels