Sanne Cant rekent nipt af met Jolien Verschueren

Sanne Cant rekent nipt af met Jolien Verschueren

Sanne Cant heeft de eerste belangrijke ontmoeting van het seizoen in Geraardsbergen naar haar hand gezet. De finale werd beslist door een drietal en draaide uit op een spurt. Daarin toonde Cant zich nipt de sterkste voor Verschueren en Verdonschot. 

De Muur zorgde voor een eerste rechtstreekse confrontatie tussen de voornamelijk Belgische en Nederlande veldrittop. Ellen Van Loy schoot als beste uit de startblokken en kreeg al snel Maud Kaptheijns en Sanne Cant mee in het spoor.

Lang kon Van Loy haar kopplaats niet vasthouden want door een schuiver verloor de Telenet-Fidea heel wat plekken. Kaptheijns nam het commando over en na de openingsronde kregen we een zevental aan de leiding met onder andere Sanne Cant en Karen Verhestraeten.

Niet enkel Van Loy ondervond de moeilijkheidsgraad van de omloop aan den lijve, ook Kaptheijns kwam ten val. Zo ging Cant naar de leiding maar zij kreeg het gezelschap van Laura Verdonschot, Loes Sels, Alicia Franck en Karen Verhestraeten.

Maar al snel werd duidelijk dat Verdonschot en Cant over de beste benen beschikten. De twee reden samen weg en lieten de groep met Vanderbeken, Verschueren, Franck, Verhestreaten en Sels achter.

Terwijl Verdonschot volop het initiatief nam voorin, kwamen Vanderbeken en Verschueren wel weer aansluiten.  Verschueren nam de koppositie in handen en legde er een stevig tempo op na. Vanderbeken werd het kind van de rekening en zo bleven er nog drie dames over in de strijd voor de zege.

Ondanks enkele verwoede pogingen werd het duel beslist in een spurt. Daarin haalde Sanne Cant het bijzonder nipt voor Jolien Verschueren. Laura Verdonschot werd derde. Joyce Vanderbeken eindigde op een verdienstelijke vierde plaats, Githa Michiels, opvallend vroeg in het veld, werd nog vijfde.

Uitslag  

  1. Sanne Cant
  2. Jolien Verschueren
  3. Laura Verdonschot
  4. Joyce Vanderbeken
  5. Githa Michiels
  6. Karen Verhestraeten
  7. Alicia Frank
  8. Loes Sels
  9. Ceylin Alvarado
  10. Linda Ter Beek