Sanne Cant pakt tiende seizoenszege in Hamme na beklijvende wedstrijd

Sanne Cant pakt tiende seizoenszege in Hamme na beklijvende wedstrijd

Sanne Cant heeft de derde manche van Ijsboerke Ladies Trophy op haar naam geschreven. Cant vocht een beladen duel uit met de twee Nederlandse dames Maud Kaptheijns en Thalita de Jong maar nam uiteindelijk nipt de bovenhand.

In de Kwadro Flandriencross van Hamme moest een opvolgster gezocht worden voor Helen Wyman, de winnares van vorig jaar maar momenteel nog steeds herstellende van haar zware van op het Europese kampioenschap in Pont-Chateau. Ellen Van Loy nam uiteindelijke de beste start.

Al snel kreeg ze het gezelschap van Sanne Cant en Maud Kaptheijns. Dat trio breidde daarna nog verder uit want ook wereldkampioene Thalita de Jong, de Tsjechische Pavla Havlikova, Laura Verdonschot en ook Sophie de Boer die haar start volledige mistte maakten daarna voorin de aansluiting.

Dat zevental kleurden zowat de hele wedstrijd en tot op één ronde voor het einde bleven ze dan ook samen. In de slotronde probeerde Sanne Cant het met een alles-of-niets-poging. Maud Kaptheijns probeerde de kloof niet al te groot te laten worden maar het wiel volgen van Cant zat er niet in.

Zo stoomde de Belgische kampioene naar haar tiende zege van het seizoen. Maud Kaptheijns werd een knappe tweede, wereldkampioene Thalita de Jong was uiteindelijk goed voor plek drie. In het klassement van de Ijsboerke Ladies Trophy behoudt de Jong haar voorsprong.