Sanne Cant opnieuw Europees kampioene

Sanne Cant opnieuw Europees kampioene

Sanne Cant mag een jaar langer in haar Europese trui rondrijden. De Belgische maakte half koers komaf met de rest. Jolien Verschueren haalde het van de Britse Nikki Harris in een bloedstollende strijd om het zilver.

Helen Wyman ging verschroeiend van start en zorgde al snel voor een afscheiding. Er kwam een groep met Wyman, Harris, Van Loy, Cant en Havlikova op kop. Verschueren die andermaal slecht startte werd meteen op achtervolgen gezet.

Wyman en Harris die de openingsronde op hun schouders namen werden voorin afgelost door Van Loy die een goede indruk maakte in de beginfase. Verschueren kon al snel opschuiven en kwam na goed twee ronden voorin aansluiten.

Het ideale moment om opnieuw het tempo de hoogte in te gooien dacht Havlikova. Ze kreeg Verschueren en Cant met zich mee. Van Loy en Harris konden niet mee, ook Wyman moest de rol lossen. Daarachter volgde het Nederlandse duo de Jong en de Boer.

Havlikova die niet haar beste dag had moest de koppositie voorin weer afstaan. Cant en Verschueren gingen er samen vandoor. Havlikova kreeg daarna gezelschap van Harris die plots ook weer aanspraak maakte op een medaille. Van Loy verzekerde zich op dat moment van een vijfde plaats. Wyman werd bijgebeend door de Jong.

Cant en Verschueren bleven niet lang in elkaars spoor want Cant die in het technische bos telkens het verschil maakte, vond een kloofje. Verschueren moest snel tien seconden prijsgeven en zou Cant ondanks al haar inspanningen niet meer terugzien.

Zo flikte Cant het opnieuw. De Lilse greep haar tweede Europese titel op rij, Verschueren werd een knappe tweede. Harris won uiteindelijk de strijd om plaats drie. Havlikova moest vrede nemen met een vierde plaats terwijl Van Loy de top vijf volmaakte.

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Jolien Verschueren
3. Nikki Harris
4. Pavla Havlikova
5. Ellen van Loy
6. Thalitha de Jong
7. Helen Wyman
8. Sophie de Boer
9. Loes Sels
10. Martina Mikulaskova